Det skriver Olavsfest i en pressemelding mandag.

– Vi er ekstra glade i artister som tør å tenke stort. Artister som ikke ber om unnskyldning for å få lov til å fylle scenen, som sprenger rammer og grenser – og som leverer på et skyhøyt kunstnerisk nivå. Derfor er vi stolte over å presentere en kveld med to artister som befinner seg på to ulike steder i karrieren, men som begge representerer det ypperste av norsk popmusikk, skriver Olavsfest.

Sundfør, som har vunnet fem Spellemannspriser, tar med seg fullt band og låter fra hele karrieren i slutten av juli.

– Få norske artister klarer kunststykket å kombinere publikumsappell med kompromissløs kunstnerisk kreativitet på samme skyhøye nivå som Susanne Sundfør. Siden debuten i 2007 har hun vokst til å bli noe av en nasjonalskatt, og levert den ene albumklassikeren etter den andre, skriver Olavsfest.

Før Sundfør går på scenen får publikum oppleve Metteson.

«Dette høres ut som framtiden: uforskammet storslått kaleidoskopisk pop», har britiske The Guardian skrevet om Metteson.

Han vakte først nasjonal oppmerksomhet da han ble kåret til «Årets stjerneskudd» under Bylarm i 2021. Siden har Metteson bare vokst, og sist sommer spilte han foran 6000 under Øyafestivalen.

29-åringen fra Moss er utdannet skuespiller, og har hatt flere store roller ved Den Nationale Scene i Bergen. Skuespillerbakgrunnen er åpenbar, Metteson skaper et dramatisk rom både i musikken og på scenen, skriver Olavsfest.

Foreløpig er disse klare for Olavsfest:

  • Sondre Justad
  • BERNHOFT og NO. 4
  • SKRUK og Frode Fjellheim
  • Kim Myhr.