Becky Hill skulle spille fredag kveld, men måtte avlyse. Det skriver Festningen i en pressemelding.

– Det er alltid kjedelig når det skjer, men samtidig er ikke dette noe vi styrer. Vi har heldigvis en artistbooker som kastet seg rundt og skaffet et superbra erstatter. Clean Bandit har med seg en vokalist, det blir spennende å se hvem det er, sier kommunikasjon- og markedsansvarlig i Festningen Rachel Nordtømme i pressemeldingen.

Dette er ikke første gangen i år den britiske artisten avlyser norgestur. I juli skulle hun opptre på Opptur-festivalen i Bodø, men avlyste på grunn av andre forpliktelser.

Avlysningen medfører endringer i programmet. Isah & Dutty Dior skulle opprinnelig på scenen lørdag, men er nå flyttet til fredag, skriver Nordtømme i pressemeldingen.

16.15 Moyka

I et fengende, mystisk og vakkert elektronisk lydbilde skal Monika Engeseth fra Hallingdal åpne festivalen. Lydbildet viser tydelig at hun finner inspirasjonen blant artister som Susanne Sundfør, Aurora og Highasakite. Med et variert lydbilde i Moykas musikkbibliotek er hun en god start på festivalen.

Albumet "Circles" (2019) inneholder låten Ride med over fem millioner avspillinger og er Moykas mest spilte.

Se opp for: Utslått hår, mobiltelefon-lommelykter og en spennende vokal.

16.45 Chris Holsten

Mannen som sang og spilte piano fra en heisekran under P3 Gull i fjor kommer innom Festningen i middagstiden. Her er det liten tvil om at vi kan oppleve låter som Smilet i ditt eget speil og Slå hjerte, slå.

Chris Holsten har siden debuten i 2015 stadig imponert det norske folk med musikken.

Se opp for: Ståpels på både armer og bein, klining ved festningsmuren og radioklassikere.

18.00 Postgirobygget

Hva er ikke sommeren uten dette bandet? I over 20 år har gjengen bak flere sommerhiter turnert land og strand i Norge. Mange vil nok omtale gjengen som et realt gubbeband. Likevel er det ikke tvil om at de fortsatt selger hjerter hos både gamle og unge.

Visste du at Postgirobygget ble dannet i studentmiljøet ved NTNU i Trondheim på 90-tallet?

Se opp for: Minnerike sommervibes, idyll, øl, allsang og Andersen i sin cabincruiser.


19.10 Isah & Dutty Dior

19.55 Cezinando

Jada, selvfølgelig er det plass til deg Cezinando!

Rapperen og låtskriveren fra Oslo kan gi smaker fra flere nostalgiske låter. Hans mest kjente låt Håper du har plass (2017) fikk blant annet prisen for årets låt under P3 Gull. Hans talentfulle rapping gir mersmak for å høre videre i et variert musikkbibliotek.

Se opp for: Truser, brystholdere og tamponger på scenen.


20.50 Dagny

Nå kan man danse på bordene (om de finnes)! Popartisten fra Tromsø har siden hun først ble lagt merke til høsten 2015 med låten Backbeat, fått et stort publikum. Hører du på radio, har du garantert hørt denne dama en eller annen gang. Dagny gir deg rytmiske trommer, synth og discorytmer.

Man blir glad av å høre på Dagny!

Se opp for: Øl i ansiktet, ingen kø til toalettetfasilitetene og allsang i alle aldre.

21.45 Broiler

Det er ikke nå du skal stå mitt i folkemengden med en god drink i hånda.

Duoen fra Drammen ble først kjent for sine vulgære tekster, fengende danselåter og frekke musikkvideoer i 2011. Nå kan Broiler sole seg i verdensglansen med dans- og elektronisk musikk i ypperste klasse.

Se opp for: Idioten som faktisk tok med seg en god drink inn i folkemengden.