Laget ligger desidert nederst på tabellen av PostNord-ligaen avdeling 2. Etter 16 spilte kamper er det hele tolv poeng opp til sikker plass, og fem poeng opp til laget foran på tabellen.
RBK-ungguttene har kun vunnet en kamp så langt. Det er ingen krise, ifølge akademisjef i Rosenborg, Roar Vikvang.
– Nei, det er det ikke. Det vi kan si er at det er mange unge gutter som har prøvd seg på høyt nivå. Vi har et veldig ungt mannskap, og det er en helt bevisst strategi, forteller Vikvang til Nidaros.
Stortap
Strategien han sikter til forklarer han på følgende måte:
– Vi har sett litt tilbake i tid på hva som har vært nøkkelen de gangene vi har fått fram spillere som har tatt steget. Vi har konkludert med at de har debutert med seniorfotball i 16-17-årsalderen. Det er derfor vi gjør dette. Vi kunne spilt med 20-åringer, og da er sjansen trolig større for å vinne kamper i 2. divisjon, enn med 16–17 åringer, forteller akademisjefen.
Den foreløpig eneste seieren kom mot Levanger i juli måned. Søndag tapte de hele 5–0 borte mot Sotra. Vikvang viser også til at flere av kampene har vært jevne denne sesongen.
– Vi har spilt mange jevne kamper og tidvis prestert godt. Søndag var det 0–0 til pause, men så klapper vi litt sammen. Det er nok en konsekvens av litt motgang. Man kan være litt sliten mentalt, men vi er godt fornøyd med spillerne og innsatsen som legges ned.
Neste kamp for RBK 2 er hjemme mot Vard Haugesund 13. september. Den, og resten av kampene kan du se direkte på Nidaros.

Elias (18) spiller for moren: – Hun kommer aldri til å bli kvitt sykdommen
– Utvikle spillere
Til tross for at RBK stiller med et ekstremt ungt mannskap i 2. divisjon, var planen opprinnelig å inkludere flere fra A-laget. De siste kampene har Per Ciljan Skjelbred spilt 45 minutter i hver av kampene.
– Skadesituasjonen til A-laget tidligere i sesongen gjorde det vanskelig. Dermed fikk de ikke bidratt så mye som planlagt, men det er slik det er. For vår del er det spillerutvikling som er i høysetet, sier Vikvang, som poengterer at de også har lånt ut spillere fra RBK 2.
– Det har blitt veldig tøft for juniorene. Vi har et helt nytt kull på akademiet, og på grunn av skadesituasjonen vår, så har det vært få som har bidratt den veien, forteller Rosenborg-trener Åge Hareide.
Tidligere i sommer gikk Pawel Chrupalla på lån til Stjørdals-Blink. Og nylig gikk også Mikkel Konradsen Ceïde på lån til Ranheim ut sesongen.
– Vi gjør det fordi de er der i utviklingen at de trenger det. Selv om det får konsekvenser for konkurransekraften til RBK 2, så gjør vi det. Primæroppgaven vår er å utvikle spillere som kan bli god nok for det høyeste nivået, sier Vikvang.
Han mener det er viktig at de yngre spillerne får matching i 2. divisjon for å klare steget til A-laget.
– Vi tror de trenger matchingen i en alder av 15-16-17 år. Når de er 19 år bør de være på et nivå slik at de klarer steget mellom lagene, sier han.
I tre år skjulte Henrik (22) sykdommen for venner og lagkompiser:– Hadde symptomer på hver eneste trening
– Ingen katastrofe
Også Hareide avkrefter noen krise med å rykke ned til 3. divisjon i forkant av 2022-sesongen.
– Det vil ikke gi noen store konsekvenser, men vi ønsker selvfølgelig RBK 2 på høyest mulig nivå. Men vi ser til og med at lag som Molde 2, de sliter i 3. divisjon. De har samme problematikk som oss, sier RBK-sjefen.
Han tror ikke nivået ned til 3. divisjon er så stort.
– Det er litt vanskelig å si hva som er best. Det er viktig å trene på å vinne fotballkamper også, men dette er ingen katastrofe, sier Hareide om RBK 2, som ligger an til å rykke ned fra 2. divisjon.
– Er det bra for A-lagsspillerne uten kamptrening å spille 3. divisjon?
– Vi ønsker at spillerne som ikke spiller skal få matching. En ting er å trene regelmessig med A-laget, men det å få matching på høyest mulig nivå er viktig. Jeg tror for de yngste, så er kanskje 2. divisjonsarenaen litt for høyt for enkelte. De beste lagene i 2. divisjon er nok på nivå med de nederste i OBOS-ligaen, sier han.
Vil få med flere fra A-laget
Akademisjefen mener også at nivået i 2. divisjon har økt den siste tiden.
– Den har blitt steintøff etter at den ble spisset. Vi rykket ned i fjor, og da hadde vi mange overårige spillere, men den strategien gikk vi bort fra, sier han.
På grunn av koronaviruset var det likevel ingen lag som rykket ned i 2020-sesongen, men hadde det vært en normalsesong, hadde Rosenborg tatt turen ned til 3. divisjon.
– Hva gjør dere for å bli værende i divisjonen nå?
– Det er ikke slik at vi setter alle kluter til verks for å berge laget. Vi spiller med det mannskapet vi har, men forhåpentligvis får vi flere fra A-laget etter hvert. Det kan hende vi får med flere, men det er ingen bevisst strategi vi har. Vi kommer sikkert til å få med enkelte, forteller Vikvang.