Rosenborg – Stabæk 2-0 (1-0)

Matilde Alsaker Rogde fikk sin debut for Rosenborg i serieåpningen mot Stabæk på Koteng Arena. Vingen var en av flere spillere som utmerket seg i kampen, og kunne med litt hell stått igjen med målpoeng. Spilleren som ble hentet fra Klepp foran sesongen var strålende fornøyd med å komme i gang med Toppserien.

– Det var veldig gøy. Endelig. Vi har ventet veldig lenge nå på seriestart, og for min egen del var det veldig gøy å få seriedebuten for klubben.

– Det har vært en veldig lang pre-season, og det er veldig kjedelig å måtte vente, og vente, og vente. Nå har vi heldigvis hatt en dato å forholde oss til en stund, så da har vi i hvert fall hatt noe å se fram til. Alt i alt har det vel egentlig gått ganske greit, og jeg føler at vi har klart å holde motivasjonen oppe.

Startet med slurv

– Hvor fornøyd var du med din egen prestasjon i debuten?

– Det kom seg mer og mer. I starten var det litt slurv, også ble det egentlig bare bedre og bedre. Det var veldig varmt også, men etter hvert kommer man inn i det. Det ble ingen målpoeng i dag, men det viktigste var å få en seier – og det fikk vi jo.

– Men du kunne jo fått målpoeng?

– Jeg kunne jo fått målpoeng, men det får vi ta neste gang. Det ble i hvert fall seier og det er det viktigste.

– Får de andre jentene høre det litt når de ikke omsetter sjansene du skaper?

– Akkurat i dag skal de slippe å få høre det sier Rogde med glimt i øyet og tilføyer: sånn er det iblant. Det viktigste er at jeg begynner å skape sjanser, vi får en straffe og tar tre poeng, så det er fint.

– En helt ny verden

Spilleren hadde bra med familie på tribunen under debuten, og kjæreste, samt Hellas-proff, Adrian Pereira følger også med på det nykommeren i Rosenborg foretar seg.

– Jeg har en del familie som er her nå. Mor, far og to av tre søsken er her, også bor kjæresten min litt lenger unna, men han følger også godt med. Det er mye god støtte der, men jeg bor jo alene nå, så det er jo en helt ny verden.

– Hvordan har livet i Trondheim vært så langt?

– Det er uvant, og det har selvfølgelig vært en litt kjip tid å flytte på. Men det er heldigvis et veldig kjekt lag og en bra gjeng her. Det er fotballen jeg har flyttet hit for, men det blir jo veldig bra når vi kommer til mer vanlige tider når jeg kan få mer besøk, og det går an å være litt mer sosial.

Spilleren var en av flere Rosenborg-spillere som fikk en god rangering på børsen av Nidaros i dag.

– Fikk jeg en god rangering på børsen ja? Ja, men det er jo kjekt å høre da.

– Betyr det litt ekstra i debuten?

– Det er alltids kjekt det, og litt ekstra greit under debuten, men man skal vel ikke bry seg altfor mye om børser og slikt.

– Veldig fornøyd med henne

Hovedtrener Steinar Lein er enig med Nidaros sin børssetter i at Rogde var god. Han var også godt fornøyd med debuten til vingen.

– Hun er et uromoment og viser at hun har kommet hit for å bidra. Hun har bra fart, og jeg er veldig fornøyd med henne. Dessuten tror jeg hun blir enda bedre når hun får jobbet enda mer med relasjonene siden hun har vært en del ute med skade i pre-season. Vi viser i dag at vi kan angripe hardt på vår høyreside.

Lein var totalt sett godt fornøyd med at den vanskelige debutkampen endte med tre poeng.

– Vi skal alltid være fornøyd når vi vinner, så akkurat det må vi si at vi er. Serieåpninger er ofte vanskelige for det er så mye spenning rundt det. De to foregående årene har det blitt uavgjort, og når vi nå får seieren så kan vi liksom ikke forvente så mye mer enn det.

– Jeg tror spillerne er ganske trygge på det vi holder på med og vi har hatt en veldig god pre-season med gode treninger og gode treningskamper. Jeg synes vi framstår bra også i dag, så det er jeg fornøyd med.

Fornøyd målscorer

Lisa Marie Karlseng Utland var tilbake på spissplass i dag etter at hun opererte på vingen store deler av fjorårssesongen. Hun benyttet anledningen til å sende Rosenborg i føringen midtveis i førsteomgang.

– Det var utrolig godt å kjenne at den ballen gikk i nettet, og kanskje litt ekstra godt at den scoringa kom på hodet etter en dødball. Det er artig når vi har øvd på akkurat det. Det var et godt sperretrekk og en godt slått corner.

Landslagsprofilen Utland er godt fornøyd med at hun tilsynelatende får boltre seg på spissplass denne sesongen.