Gå til sidens hovedinnhold

Stjernesmell for Petter Northug

Overskuddet krympet for den tidligere skistjernen.

(Nettavisen): Årsregnskapet til Petter Northug Holding viser at inntektene falt fra over 7 millioner i 2018 til 4,8 millioner i fjor.

Selskapet til det tidligere langrennsfantomet registrerer et resultat før skatt på 3,8 millioner kroner, mot 4,9 millioner i 2018.

Setter brillene på stjerner

Det er nå 1,5 år siden Northug lanserte sin egen sportskolleksjon, og i 2019 kom det også egne Northug-sportsbriller og hansker på markedet. Skistjernen var også å se på TV i rollen som ekspertkommentator under blant annet Ski-VM i Seefeldt.

Regnskapet, som Dagens Næringsliv og Finansavisen var først til å omtale, viser at Northug tok et utbytte på 750.000 kroner og betalte ut lønn verdt rundt 448.000 kroner.

Petter Northug eier også selskapet Northug AS, som i 2019 leverte et årsresultat på minus 800.000 kroner.

Nylig skrev Adresseavisen at Anders Mol og Christian Sørum, to av verdens beste sandvolleyballspillere, skal Northugs «rask briller»- som skal utfordre merkevarer som Oakley og Swix i brillemarkedet framover. Han har også sponset svenskenes langrennsess Frida Karlsson og sykkellaget Team Uno X med sportsbriller.

Til høsten kommer Northug til å lansere en egen kleskolleksjon. I intervjuet med Adresseavisen, legger ikke Nordthug skjul på at han har sansen for livet som forretningsmann.

– Det er en artig investering. Å gå inn her med egne penger i noe som man selv driver, er artig, sier Northug til avisen.

Nå selger Nils Arne Eggen hytta

Travel TV-høst

Northug var også å se i konkurransereality-serien «Landskampen», en serie han skal ta over ansvaret som programleder for til høsten.

34-åringen skal også være deltaker i det svenske tv-programmet «Vem kan slå Anja og Foppa», der Northug skal forsøke å slå ishockeylegenden Peter Forsberg og den tidligere alpiniststjernen Anja Pärson i en rekke øvelser sammen med den svenske langrennsløperen Frida Karlsson.

I tiden som langrennsløper tok Northug 13 VM-gull, to OL-gull, to sammenlagtseire i verdenscupen og én sammenlagtseier i Tour de Ski.

Les også

Petter Northug blir programleder

Kommentarer til denne saken