Cirka to måneder etter oppsatt tid, starter Toppserien igjen på lørdag. Rosenborg-trener Steinar Lein forteller at laget har vært klare i lang tid.

– Feelingen er god. Vi har jobbet lenge og heldigvis fått trent hele veien. Jeg føler det er betryggende det vi har vist i treningskampene også, men det er klart det blir noe annet når vi nå skal kjempe om poeng, sier Lein til Nidaros.

Lørdag klokken 15.00 serieåpner Rosenborg hjemme på Koteng Arena mot Stabæk. Den kampen kan du se direkte på Nidaros.no.

Sterke resultater

Laget har spilt fem treningskamper før seriestarten. Det har endt i fem seiere mot henholdsvis Kil/Hemne to ganger, Arne-Bjørnar, og to knallsterke borteseiere mot LSK Kvinner og Vålerenga.

Lein mener laget har tatt tydelige steg etter den sterke fjorårssesongen.

– Jeg synes vi har utviklet spillemåten enda litt mer. Vi har fått bedre rotasjon i midten, blitt hvassere og fått bedre trykk framover i banen. Vi har rett og slett blitt bedre på siste tredel, sier Lein.

Det offensive er også noe Rosenborg Kvinner har terpet mye på i vinter.

– Vi er opptatt av å skape mer og bli enda flinkere i det jeg kaller fase tre, altså angrepsspillet. Det er det vi har hatt mest fokus på, sier han.

Går en annen vei

På herreavdelingen til Rosenborg har forsvarsspillet stått mest i fokus den siste tiden. Det har også Åge Hareide vært helt tydelig på.

Steinar Lein og RBK Kvinner har gått en annen vei.

– Vi jobber veldig lite med det etablerte forsvarsspillet. Vi jobbet en del med det førsteåret mitt, litt mindre i fjor, og egentlig enda mindre i år.

– Det er komplett motsatt av Åge Hareide altså?

– Ja, egentlig. Spillerne mine er så dedikerte og lojale, at når vi jobber med det, så tar de det såpass kjapt at vi ikke trenger å bruke så mye tid på det. Vi ønsker å jobbe mest med det offensive og bli veldig god der, sier en smilende hovedtrener.

Han legger til:

– Når vi møter god motstand, så må vi selvfølgelig kunne forsvare oss godt.

Større forventninger

Nytt av året er de store forventningene til laget. I fjor var det få som forventet at Rosenborg skulle kjempe i toppen, i hvert fall ikke før alle nysigneringene på sommeren.

Nå venter et helt annet forventningspress, men det tror Lein at spillerne vil takle godt.

– Det er klart at for spillernes del så blir det en helt annen inngang i år siden vi var så nære gullet i fjor. Samtidig tror jeg de er ganske trygge på seg selv og det vi holder på med. Det er fortsatt en ung gjeng med lite erfaring, men vi har en trygghet i spillestilen som begynner å sette seg ganske bra.

Ung og lite erfaring til tross, i fjor tapte ikke laget en eneste seriekamp. Det ble likevel åtte uavgjorte. Lein ønsker litt mer kynisme på tampen av kampene.

– Jeg tenker at hvis vi scorer flere mål så slipper vi å tenke på det. For oss handler det om å skape mer og score mer. Det er filosofien vår, men vi får egentlig ikke svaret før vi begynner å spille om poeng igjen, sier Lein.