Siden jordraset gikk ved Stavsjøfjelltunnelen på strekningen mellom Trondheim og Stjørdal, har trafikken helt eller delvis stått bom fast.

E6 er fortsatt stengt, og det er uklart når den vil åpne igjen.

LES OGSÅ: Har satt inn store ressurser etter jordraset: – 20 mann jobber på spreng for å rydde veien

– Klemt fast i et hjørne her

En passasjer Nidaros har snakket med befant seg på toget retning Værnes i formiddag. Han fikk bakoversveis da han så pågangen i de to vognene toget stilte opp med på perrongen.

– Står klemt fast i et hjørne her, mens toget og folkene gynger fram og tilbake. Det er de gamle dieseltogsettene med to vogner som er i bruk. Samtidig står det flere nye togsett med fem vogner klar på Marienborg og Støren. De burde virkelig vært satt inn i dag, forteller mannen.

Nidaros har også mottatt tips torsdag ettermiddag om at nordgående tog er fulle, og at passasjerer nektes påstigning allerede før Trondheim sentralstasjon.

Nidaros' utsendte forteller om stor kø på sentralstasjonen på avgangen nordover klokka 17.17, men at alle som var på perrongen, kom med på dette toget.

– Beklager veldig

Hilde Lyng er informasjonssjef i SJ som står for togtrafikken på Trønderbanen. Hun bekrefter at ikke alle passasjerer har fått plass torsdag.

– Ja, det stemmer at vi ikke har fått plass til alle som vil reise med oss nå. Det beklager vi veldig, men vi kjører alt av materiell vi har mulighet til, og har dessverre ikke mer å sette inn.

Ifølge Lyng er togene særlig fulle mellom Trondheim sentralbanestasjon og Værnes.

– Det veldig spesielt, men nå begynner rushet å gi seg litt.

– En passasjer har fortalt at dere kjører gamle togsett med to vogner på strekningen istedenfor togsett med fem vogner. Hvorfor gjør dere det?

– Vi har flere nye togsett tilgjengelig, og vi setter inn disse i så stor grad vi har mulighet til med tanke på opplært personell. Togsettene er nye og det er flere som ikke har fått den nødvendige opplæringen enda. Det gjelder både konduktører og lokomotivførere.

– Kjører det vi har kapasitet til

Lyng forteller at de nye togsettene har dobbelt så mange sitteplasser og fire ganger så mage ståplasser.

– Når E6 er stengt og trafikken går på gamleveien er det mange, mange, mange flere som tar toget enn normalt. Det blir stor pågang og vi skulle ønske vi kunne sette inn alle de nye togsettene så passasjerene har bedre plass, men kjører rett og slett det vi har kapasitet til.

I Adresseavisen kom Malvik-ordfører Trond Hoseth (Ap) onsdag kveld med en oppfordring til alle som har planlagt å kjøre på strekningen Stjørdal-Trondheim torsdag.

– Jeg ønsker å oppfordre alle til å prioritere hjemmekontor eller bruke toget. Stengt E6 har store konsekvenser for Hommelvik, og da spesielt sentrum. Det har vært lange køer der i hele dag, og det var fremdeles kø da jeg kjørte fra skredet, sa han til avisen.