Selskapet MyGame, der Amedia og TV 2 er blant eierne, skal dekke kamper på over tusen fotballbaner med automatiserte sportskameraer i full HD-kvalitet

– Dette er en fantastisk nyhet for oss som lokalavis. I løpet av sesongen spilles det et betydelig antall kamper i lavere divisjoner og aldersbestemte klasser. Mange av disse er det stor interesse for. Nå vil vi etter hvert kunne tilby direktesendte bilder fra slike kamper sammen med fotball og annen idrett som vi allerede formidler. Her fyller vi virkelig oppgaven som lokal nyhetsformidler. Nå gir vi mange av våre abonnenter muligheten til å følge med på lag og spillere som betyr ekstra mye for dem, sier ansvarlig redaktør Stig Jakobsen.

– Større entusiasme for breddefotballen

President i Norges Fotballforbund (NFF) Lise Klaveness ser et stort potensial i det nye samarbeidet.

– Det er den store bredden i norsk fotball som er selve grunnlaget for NFFs virksomhet. Det er her talentene vokser frem, og det er her samholdet og engasjementet skapes. Ved å tilby strømming av breddekamper over hele landet, skaper vi enda større entusiasme for breddefotballen. I tillegg får spillere og trenere på alle nivåer tilgang til nye analyseverktøy som er viktig for spillerutvikling og fotballfaglig kompetanse, sier Klaveness.

Konsernsjef Anders Møller Opdahl i Amedia sier partnerskapet vil gjøre publikum og norsk breddeidrett til de største vinnerne.

– Gjennom redaksjonell og teknologisk tilstedeværelse kan vi nå skape unikt innhold som løfter dekningen av norsk fotball flere divisjoner. Å dekke norsk breddefotball er en del av samfunnsoppdraget til Amedias aviser, som når ut til mer enn to millioner personer hver dag over hele Norge. Sammen med våre partnere skal vi produsere og dekke mange tusen kamper fra divisjonsfotballen de neste årene, og det er gode nyheter for både rekrutteringen og oppslutningen om norsk idrett, sier Opdahl.

Personvern i fokus

Den nye avtalen betyr at TV 2, Amedia og MyGame på en trygg og publikumsvennlig måte vil formidle alt fra Eliteserien til titusenvis av breddekamper.

Administrerende direktør i MyGame, og en av gründerne bak selskapet, Harald Strømme, sier målet er å gjøre det både morsommere og tryggere å spille fotball.

– Spillere, familie og fans får for første gang muligheten til å se de kampene og de utøverne som betyr aller mest for dem. Ny teknologi gjør det mulig å dekke kamper som aldri tidligere er blitt vist. Samtidig settes personvernhensyn i høysetet, og vi har utviklet løsninger i samarbeid med Norges Idrettsforbund som det ikke finnes maken til andre steder verden, forteller Strømme.

Han legger til at strømming av idrett hittil har skjedd uten kontroll og helt vilkårlig via sosiale medier.

– Nå settes dette inn i et helhetlig og regulert system, sier den tidligere Discovery- og TVNorge-sjefen.

Lise Klaveness er glad for at samarbeidet mellom TV 2, Amedia og MyGame setter personvernet og hensynet til spillerne i fokus.

– Når vi tar i bruk ny og fremtidsrettet teknologi, er samarbeidet med Norges Idrettsforbund betryggende og viktig, sier hun.