(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av to kamper fra Eliteserien, fire fra Premier League og seks fra Championship. Bonuspotten er oppe i ca. 1,4 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Det er ca. 14 millioner i Lotto-potten på lørdag. Legg din kupong før kl. 18.00.

1. Lillestrøm - Strømsgodset
Lillestrøm har fortsatt muligheten til medalje, men sjansen er dog liten da de ligger på en 6.plass med 42 poeng, noe som er seks poeng bak Viking på 48. De tok et par fine seire mot Stabæk (3-0) og Rosenborg (3-1), men etter ett poeng på de to siste mot Vålerenga (0-0) og Bodø/Glimt (0-2) har avstanden økt de siste rundene. Som regel er de ganske så hjemmesterke, men denne sesongen har de faktisk vært like gode hjemme som borte med 21 poeng begge steder.

Strømsgodset derimot, de er meget dårlige på bortebane hvor de er seriens aller dårligste med sine sju poeng på 13 kamper. 7-25 i målforskjell er meget dårlige tall, og den eneste grunnen til at de ligger oppe på 10.plass er den meget gode hjemmeformen de har hatt denne sesongen. Nå har de kun en seier på de siste åtte med 1-3-4, og etter at de knuste Molde hele 6-0 har de trøblet en god del i de to siste med 1-1 mot Tromsø og tap 1-2 mot Mjøndalen i "Ælv Clasico" sist. Her er Salvesen ute, men det er ikke noe nytt. Ellers er Myhra fortsatt ute med sykdom.

Lillestrøm har fortsatt en ørliten sjanse på medalje, og mot bortesvake Strømsgodset får de full tillit. H.

2. Odd - Vålerenga
Odd har mistet formen helt, og nå har de hele sju kamper uten seier. En 12.plass er meget svakt, og nå har de en dårlig rekke her på hjemmebane med 2-4 mot Kristiansund, 2-2 mot Mjøndalen, 3-3 mot Brann, 1-3 mot Molde, 2-3 mot Lillestrøm og 0-1 mot Strømsgodset på de seks siste. Ikke akkurat en bra rad det, og det meste av sesongen er allerede ferdig for deres del. Med tre kamper igjen har de seks poeng ned til Stabæk på kvalik, og det bør holde greit for Skiensklubben som ikke har noe særlig med skader foran denne.

Vålerenga har heller ikke noe sånn særlig å spille for, men med maks klaff her i de siste kampene kan de faktisk klatre en del plasser oppover på tabellen. Nå ligger de på 7.plass med 39 poeng, men de har kun fire poeng opp til Rosenborg som har 43 på 4.plass. Med 3-3-1 siste sju har de vist litt stigende form sånn litt i bakgrunnen i det siste, og de har kun sluppet inn ett mål på de tre siste kampene etter 1-0 over Brann, 0-0 mot Lillestrøm og 1-1 sist mot Tromsø. Her på bortebane har de vært helt på det jevne i år med 14 poeng på 13 kamper, mens innbyrdes klarte de kun 1-1 i serien mens de røk hele 0-3 mot Odd i cupen. Her mangler de Kjartansson med skade.

Odd har gjort det bra i de to kampene lagene har møttes denne sesongen, men nå er formen helt bak mål. Vålerenga har vist stigende tendenser, og dermed må vi dekke helt opp her med HUB.

3. Brighton - Leeds
Brighton har mistet sin fine form, og nå fomler de kraftig for øyeblikket. Sist ble det et nytt tap 0-2 borte mot Aston Villa, og det var deres syvende kamp i Premier League uten seier (0-5-2). Likevel henger de godt med på tabellen på en 9.plass og 17 poeng, selv om avstanden til lagene rundt har begynt å jevne seg ut i det siste. Her hjemme har spilt meget gjerrig fotball, og etter seks kamper har de hentet åtte poeng og 6-8 i målforskjell, noe som viser at de kanskje ikke liker å styre kampene i like stor grad. Skadesituasjonen er forbedret i det siste, og nå er det bare Alzate og Welbeck som mangler mens Mwepu er usikker.

Leeds spiller veldig ujevnt, og etter to fine kamper mot Norwich (2-1) og Leicester (1-1) var det tilbake på tapssporet igjen sist når de røk 1-2 borte mot Tottenham i en kamp de ledet 1-0 ved halvtid. Dermed har de 2-2-2 på siste seks, og det er nok til å akkurat holde hodet over vannet på sin 17.plass med elleve poeng. De savner nok spydspissen Bamford, men han er fortsatt ute her, og det samme er Koch.

Skal Brighton kommer seg tilbake på vinnersporet? De bør ha gode muligheter til det her mot Leeds, men når Brighton har fem poengdelinger på de sju siste dobler vi opp med HU.

4. Crystal Palace - Aston Villa
Londonsklubben har knekt noe av koden i de siste kampene, og formen er fint stigende for tiden. Sju kamper uten tap er bra, og 2-0 mot Manchester City, 2-0 mot Wolves og 3-3 mot Burnley sist er sterke tall. Det har også ført de nærmere og nærmere toppen, og nå har de 16 poeng og ligger med det på en 10.plass. Ting kan altså tyde på at Patrick Vieira har fått fart på Crystal Palace, og det skal bli morsomt å se hvor langt det kan rekke. Her hjemme har de hentet ti poeng på seks kamper, men det mest imponerende med det er vel at de kun har sluppet inn fire mål her på Selhurst Park. Ferguson og McArthur er ute med skader foran denne.

Aston Villa fikk endelig en seier sist når de slo Brighton 2-0 på hjemmebane, og etter fem smultringer på rad smakte det garantert godt. Likevel sliter de kraftig når de kommer på bortebane hvor de kun har tre poeng og 1-0-5 på sine seks kamper. En noe bedre hjemmeform gjør likevel at de ligger noen plasser over streken med 13 poeng, men de bør ikke bli for komfortabel da både Burnley, Leeds og Watford ligger tre-fire poeng bak. Traore og Trezeguet er fortsatt skadet her.

Aston Villa mistrives sterkt borte, mens Crystal Palace virker å ha funnet formelen. Vi prøver H.

5. Liverpool - Southampton
Liverpool fikk sitt første tap på lenge mot West Ham (2-3) nest sist, men slo hardt tilbake med en meget sterk 4-0 seier over Arsenal kampen etter. Dermed er de fortsatt med helt i toppen med 25 poeng, selv om det er fire poeng opp til ledende Chelsea. De scorer flest i serien med 35 fulltreffere, og det er ofte meget underholdende å se kampene deres. De hadde hjemmekamp mot Porto i CL denne uken, og en del var litt skeptiske til at de ikke sparte spillere som Mane og Salah da de allerede var kvalifiserte for playoff. Men de vant iallfall 2-0, så får man se hva det betyr foran denne. Firmino, Gomez, Jones, Keita og Elliott er alle ut med skader her, men det bør ikke ha særlig mye å si da bredden er fin.

Southampton har aldri trivdes mot Liverpool på Anfield, for fasiten er meget stygg med 0-0-4 og 0-12 de fire siste årene. Litt bedre har det gått i serien generelt denne sesongen, og en 13.plass og 14 poeng er vel helt greit. Den store bekymringen er fremover på banen, hvor elleve scoringer er nest minst bak Norwich som kun har sju. At det var akkurat tabelljumbo Norwich som slo Southampton 2-1 sist gjør ikke saken bedre, men 3-1-1 på de fem siste viser uansett fremgang. Armstrong meldes som eneste fravær her.

Southampton har vist litt framgang, men røk altså for Norwich sist. Liverpool går som toget, scorer mye mål og blir en klar favoritt her. H.

6. Norwich - Wolverhampton
Norwich har fått vann på mølla nå, og med to strake seire borte over Brentford (2-1) og hjemme mot Southampton (2-1) har de overlatt jumboplassen til Newcastle og startet klatringen oppover på tabellen. Nå har de tre poeng opp til Leeds på trygg grunn, og hverdagen ser lysere ut enn på lenge. Sju scoringer på tolv kamper er uansett tynt, men fem av de har altså kommet i løpet av de tre siste kampene og humøret bør være stigende for kanarifuglene. Zimmermann er ute her med skade.

Godt humør bør det også være i Wolverhampton for tiden, for etter en trøblete start har de trykket på gassen å tatt fem seire og 5-1-1 på de sju siste. Dermed er de helt oppe på en 6.plass, og de banker for alvor på E-cup-døra med kun ett poeng opp til Arsenal på 5.plass og fire poeng opp til West Ham på den siste CL-plassen. Sist slo de nevnte West Ham 1-0 på hjemmebane, mens de røk 0-2 for Crystal Palace i sin siste bortekamp etter at de sto med ti av tolv mulige bortepoeng på de fire foregående foran den kampen. Bueno, Jonny, Mosquera og Neto er alle fortsatt ute for Wolves.

Denne er ikke helt lett, for Norwich har skjerpet seg i det siste. Likevel har Wolves nydelig form, og i tillegg har de en ganske bra bortestatistikk å vise til. Vi prøver UB og satser på at ikke Norwich tar sin tredje strake.

7. Birmingham - Blackpool
Birmingham er vriene å regne på, og de spiller i bølger. Etter sju kamper uten seier fikk de tre strake seire, men nå har de igjen tatt kun ett poeng på de tre siste. De to siste har dog blitt spilt på bortebane mot Hull (0-2) og Coventry (0-0), mens nå er det klart for hjemmekamp igjen. De har ikke vært noe særlig over pari der heller med elleve poeng på ni kamper, men de har vunnet to av de tre siste mot hhv. Bristol City (3-0) og Swansea (2-1). Totalt ligger de ganske midt i haugen på 17.plass, men det er bare fire poeng opp til Swansea på 9.plass slik at det er meget jevnt. Woods soner her etter rødt kort sist.

Blackpool på sin side har gjort det ganske solid denne sesongen. Formen er fin med 3-3-1 siste sju, men med tre strake poengdelinger står de nå med fire uten seier. Sist ble det 0-0 hjemme mot West Bromwich, mens det endte 1-1 i deres siste bortemøte mot Swansea. De er også et av lagene i den store "haugen" midt på tabellen, og med 27 poeng har de fire poeng opp til Stoke på den 6. og siste playoffplassen. Maxwell, Ward og Virtue-Thick er alle ute.

Nok en tøff kamp dette, og her må vi ta et valg. Vi ender opp med HU, og håper det holder.

8. Bournemouth - Coventry
Bournemouth virket å være nærmest ustoppelige, men så har det sagt bråstopp nå i de siste kampene med 1-1-2 og fire poeng på de fire siste etter en ganske frynsete rad som viser både hjemmetap mot Preston (1-2) og bortetap mot jumboen Derby (2-3). Sist vant de heller ikke når de spilte 1-1 borte mot Millwall, men nå er det hjemmekamp igjen, og der har Bournenouth vært skarpe denne sesongen med 20 poeng på ni kamper. De holder stand helt i toppen til tross for den litt dårlige formen, og foran dagens kamp er de kun ett poeng bak ledende Fulham mens resten av lagene igjen ligger åtte poeng bak lederduoen. Brroks er syk foran denne, mens Smith og Zamura er skadet.

Coventry har helt klart vært best på hjemmebane denne sesongen, for her borte har de kun hentet ni poeng på ni kamper, mens de har rasket med seg over dobbelt så mange på hjemmebane (20). Nå kommer de fra to strake 0-0 kamper mot Sheffield United og Birmingham, og mens de fortsatt holder stand i playoffkampen fra sin 5.plass med 32 poeng kan de nok ane at avstanden nedover på tabellen krymper litt for hver kamp. De røk 1-4 her forrige sesong, og det kan bli tøft også denne gangen.

Bournemouth er gode hjemme og vant klart her forrige sesong. Coventry er ditto dårlige borte, slik at her må vi prøve H.

9. Huddersfield - Middlesbrough
Huddersfield er som en twist-pose der du aldri helt vet hva du får. De er fryktelig ujevne og taper og vinner om hverandre. Hiv inn et par poengdelinger og så har man noe som ligner. 2-2-3 er iallfall status siste sju, men de gjør de mye her på eget gress hvor de har 4-1-0 på de fem siste etter at de var sterke å slo West Bromwich 1-0 her i sin siste hjemmekamp. Sist ble det tap 0-1 borte mot QPR, men den gode hjemmeformen gjør sitt til at de fortsatt henger med i kampen om playoff fra sin 8.plass og 28 poeng. Pipa, Rhodes, Rowe og Vallejo er alle ute her.

Middlesbrough hadde en bra stim her for en måneds tid siden, men nå er det lenge siden sist seier der de har 0-2-3 på de fem siste. Tre av kampene har også vært hjemme mot Birmingham (0-2), Millwall (1-1) og senest Preston (1-2) slik at raden nå er langt annet enn god for klubben som ligger nede på 15.plass med 23 poeng. Ameobi, Browne, Fisher og Fry mangler foran denne.

Huddersfield er egentlig ganske så klare favoritter her med sin fine hjemmeform, men de er så ujevne at vi ikke tør å sette de alene. Vi prøver HB på 96-rekkeren, mens vi kjører HUB på 432-rekkeren.

10. Hull - Millwall
Hull strevde en god stund med både poengsanking og scoringer, men nå har de sprukket ballongen når det gjelder poeng. Tre strake seire og ni poeng på de tre siste, og det uten å slippe inn ett eneste mål er sterkt. De scorer fortsatt utrolig lite mål selv (14 mål på 19 kamper), men med et sterkt forsvar har det holdt hele veien til seier i de siste kampene. Dermed har de fått hodet over vannet, og nå er de oppe på en 19.plass med 18 poeng, Hjemme har de åtte poeng på ni kamper, men de tapte denne kampen her i fjor med 0-1. Coyle, Emmanuel og Fleming er skadet.

Millwall har en fin rekke med resultater, og selv om de tre siste alle har endt med 1-1 og poengdeling er 6-7-2 på de 15 siste et bevis på at de ikke er lette å slå. De er ganske så tighte også her på bortebane, og elleve poeng og 8-9 i målforskjell på ni kamper tyder på et lag som ofte spiller på høyde med sine motstandere. 10.plass med 27 poeng er heller ikke ille, og med fire poeng opp til playoff er de for alvor med i kampen også der.

Her er det nesten bingo å velge en vinner, og man trenger garderinger. Poengdeling er ikke langt unna, og må vi velge side så får Hull et ørlite tips på hjemmebane. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Stoke - Blackburn
Stoke har for øyeblikket taket på 6.plassen og dermed også den siste playoffplassen med 31 poeng etter 19 runder. Det er svært jevnt, og med over ti poeng opp til de to lagene i topp er det først og fremst playoff som er målet fremover. Formen er det ingenting å si på med 3-1-1 på de fem siste, selv om det ble tap 0-1 borte mot Bristol City sist. Her hjemme på Bet365 Stadium er de stabilt gode med 20 poeng på ni kamper, men de begynner å få en litt bekymringsfull fraværsliste der både Bursik, Clucas, Powell, Sima, Thompson og Souttar er skadet mens Allen er ute etter rødt kort sist.

Blackburn ligger plassen bak Stoke på sin 7.plass, men det er kun poenget opp til Stoke og bare tre poeng opp til West Bromwich på 3.plassen så her er det jevnt. Formen er også fin med fire seire på de seks siste, og sist knuste de Peterborough hele 4-0. Borte har de slitt en del mer, men de to siste har endt med fire poeng etter 2-1 over Derby og 1-1 mot Bristol City. Dack er eneste fravær her.

To lag i stabilt bra form som møtes, men Stoke får en liten fordel med sin gode hjemmeform. Helt sikre er vi dog ikke, og det blir H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

12. Swansea - Reading
Etter at de havnet litt bakpå fra starten av sesongen så har Swansea slått frem brystkassa og vunnet seks av de elleve siste. Nå har de 3-1-1, og fra sin 9.plass kryper de nærmere og nærmere en playoffplass. Her hjemme har de panserform, og de har enda ikke tapt her siden de røk mot Stoke tilbake i august. Etter det har de 4-3-0 og fire seire på de fem siste.

Nå møter de Reading som har vært veldig ujevne den siste tiden. Etter fem seire på seks kamper har de nå 1-1-5 på de sju siste, og dermed ligger de helt nede på en meget skuffende 21.plass rett over nedrykk.

Denne skal svanene ha store muligheter i, og vi spekulerer ikke. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Lillestrøm - Strømsgodset H

2. Odd - Vålerenga HUB

3. Brighton - Leeds HU

4. Crystal Palace - Aston Villa H

5. Liverpool - Southampton H

6. Norwich - Wolverhampton UB

7. Birmingham - Blackpool HU

8. Bournemouth - Coventry H

9. Huddersfield - Middlesbrough HB

10. Hull - Millwall HU

11. Stoke - Blackburn H

12. Swansea - Reading H

Sportspills 432-rekker:
1. Lillestrøm - Strømsgodset H

2. Odd - Vålerenga HUB

3. Brighton - Leeds HU

4. Crystal Palace - Aston Villa H

5. Liverpool - Southampton H

6. Norwich - Wolverhampton UB

7. Birmingham - Blackpool HU

8. Bournemouth - Coventry H

9. Huddersfield - Middlesbrough HUB

10. Hull - Millwall HUB

11. Stoke - Blackburn HU

12. Swansea - Reading H