(Nettavisen)

Blakstad anses å være et av Norges aller største fotball-talenter og så langt denne sesongen har 19-åringen herjet for et Rosenborg-lag som står med full pott i Toppserien etter seks kamper.

Det er imidlertid ingen stor overraskelse at jenta fra Ottestad dominerer som hun gjør for et av ligaens topplag.

Allerede i 2019 ble hun kåret til årets unge spiller i Toppserien mens hun spilte for Fart, som samme år rykket ned til 1. divisjon. Og i fjor fortsatte hun i det samme sporet i RBK-drakta, i tillegg til at hun fikk sin debut på landslaget.

Les også: PSG ønsker å sikre seg Celin Bizet - har kommet med konkret bud på Vålerenga-profilen

Så langt denne sesongen har altså Blakstad vært sist eller nest sist på syv av trøndernes 13 scoringer - fire mål og tre målgivende pasninger.

Flere lar seg begeistre over 19-åringens kvaliteter og en av dem er Kasper Wikestad.

Etter Rosenborgs 4-1-seier over LSK Kvinner forrige helg skrev TV 2-kommentatoren blant annet følgende på Twitter.

- Julie Blakstad er et så enormt talent. Helt spesielt. Om Norge skulle få en som også noen gang skal nevnes i forbindelse med f. eks. Ballon d’Or etter Hegerberg, tror jeg det blir Blakstad.

Til Nettavisen utdyper Wikestad.

- Det er bare at hun kanskje er det største talentet jeg har sett live. Hun er et enormt talent, har ekstreme fysiske forutsetninger med tanke på rykket, farta, tilslag og egentlig med alt. Så for meg har hun hele pakka når det kommer til forutsetninger til å bli så god hun vil, sier Wikestad til Nettavisen.

Les også: LSK Kvinner slo Stabæk – Jalkerud-trippel for Arna-Bjørnar

- Det er ikke vits

Samtidig påpeker han at det virker som Blakstad både har hodet på rett plass, jobber målbevisst og at hun heller ikke virker utålmodig med tanke på å flytte på seg.

- Nå vet man jo aldri hvordan det går med så unge spillere, det er stort sett alltid en x-faktor. At hun blir god er utvilsomt, men at hun blir blant verdens beste kan man aldri si helt sikkert. Men jeg mener uansett at hun har alle forutsetninger til å bli blant verdens beste og hadde jeg vært sportssjef i hver av de største klubbene i Europa hadde jeg strukket meg langt for å få akkurat henne, forteller Wikestad.

- Hva tenker du - hadde det vært lurt av henne å reise til en større liga snart?

- Nå skal vi huske på at Toppserien ikke er noen kokos-liga. For det første produserer ligaen spillere til store klubber. For det andre ser man jo for eksempel hva Vålerenga og Lillestrøm gjorde i Champions League forrige sesong. Og jeg vil bli overraska om ikke Vålerenga og Rosenborg kommer til gruppespillet i Champions League denne sesongen, til tross for at Vålerenga har mista Sherida Spitze, sier Wikestad og fortsetter:

- Nivået er høyere andre steder, det er klart. Men jeg tror at hun bare skal ta det i det tempoet som hun fortsatt tar det i og at de har kontroll på utviklingen hennes. Så å stresse med ting tror jeg ikke er vits, men at hun er klar allerede nå for å gå inn på et lag i Europa det er hevet over tvil.

Storkamp søndag kveld

På søndag er det klart for et realt storoppgjør når Rosenborg møter Vålerenga, som også fortsatt står med full pott, på Intility Arena.

Før den kampen finner ikke Wikestad det lett i å spå styrkeforholdet dem imellom.

- Det er vanskelig å si. Derfor gleder jeg meg fryktelig til den matchen. Vålerenga synes jeg har vært veldig varierende, og så synes jeg de har vært meget, meget gode de siste par kampene. Kampen mot Stabæk i går (onsdag) synes jeg nesten var en liten maktdemonstrasjon i så måte, og man ser at de har utviklet spillet sitt veldig også.

- Så har jeg ikke sett Rosenborg så mye, men de har gjort det ganske bra mot den motstanden de har fått. Kampene mellom Vålerenga og Rosenborg i fjor var det veldig, veldig høyt nivå på. Men de slo Klepp knepent i går (onsdag) og Vålerenga slo Klepp 7-0 noen dager før bare. Men jeg tror ikke man akkurat skal legge alt for mye vekt på det. Så i utgangspunktet vil det bli en veldig åpen kamp og jeg gleder meg veldig, sier han.