(Nettavisen)

TRONDHEIM (Nettavisen): Rekdal har fått mer og mer sving på sakene i Rosenborg. Selv om treneren fortsatt mener laget svinger for mye i prestasjonene, er RBK med i kampen om sølvet og europaplasser neste sesong.

Mot Vålerenga forrige helg var kvalitetsforskjellen til slutt stor i favør av Rosenborg etter scoringer av den danske duoen Casper Tengstedt og Victor Jensen. Rekdal forteller at han har tatt konkrete grep den siste tiden etter det han synes har vært for mange unødvendige baklengsmål.

Blant dem er valget om å legge igjen hele tre spillere offensivt på hjørnespark imot.

– Vi har sluppet inn nok mål på dødball, så vi prøvde noe annet. Vi har gjort det tre kamper på rad nå og vi slapp inn så mye mål at vi heller ville ha mindre folk inne i vår egen sekstenmeter, slik at det blir mer tydelig hvem som har hvilken oppgave, forteller Rekdal til Nettavisen.

Hør Sesongkortet med Ole Sæter under:

– Veldig bevisst

Mot Vålerenga gjentok Rekdal grepet som man ikke ser altfor ofte i dagens fotball. Fasit ble null baklengs etter at de slapp inn hele fire helgen før borte mot Kristiansund.

– Vi slapp inn mål på corner mot Kristiansund også, så det blir fra kamp til kamp. Vi har gjort det flere ganger og forbereder oss inn mot hvem vi møter. Det er et spill-motspill. Vi traff bra mot Vålerenga, men det er historie nå, sier han.

Rosenborg klarte å nøytralisere et uvanlig blekt Vålerenga i 3-0-seieren. Med RBKs fembackslinje støtet backene tidlig opp i gjestenes kantspillere for å gi dem lite plass å boltre seg i på trøndernes banehalvdel. Også det var en del av planen til Rekdal.

– Det var veldig bevisst. Vålerenga er et godt lag som ønsker å ha ballen mye og bearbeide en motstander og finne åpninger. Det fikk de ikke hos oss. Vi blokkerte ned absolutt alt, sier han.

Vålerengas kaptein Jonatan Tollås Nation var misfornøyd med eget lag etter søndagens kamp. Han mener Rekdals lag maktet å ta ut Oslo-lagets styrker for enkelt.

– Rosenborg var aggressive og nøytraliserte oss bra. Deres vingbacker var gode mot kantspillerne våre og gjorde det vanskelig, sier Tollås Nation til Nettavisen.

Klar Henriksen

Rosenborg-stopper Markus Henriksen omtalte prestasjonen mot KBK som «flaut» og «pinlig», men var betydelig mer fornøyd etter VIF-kampen.

– Det var ikke noe hyggelig syn, flere av målene var vi i full balanse. Det var rett og slett for dårlig, men mot Vålerenga var det et helt annet nivå og veldig solid, sier Henriksen til Nettavisen.

Les også: Mason Greenwood hevdes å være arrestert på nytt

Henriksen synes også Rekdal sitt grep om å holde igjen flere spillere høyt i banen fungerer godt.

– Det er lettere for oss som står der å rense unna. Vi startet med det mot Lillestrøm som er en av ligaens beste dødball-lag, vi dikterer hvordan de skal stå og ikke motsatt. Vi får se hva vi tryller fram i fremtiden, avslutter Henriksen.

Rosenborg kan i helgen sette press på Bodø/Glimt og Lillestrøm i medaljekampen før deres kamper i Eliteserien søndag kveld. RBK får besøk av Strømsgodset på Lerkendal lørdag klokken 18.00.