(Nettavisen)

Tre norske herrer tok seg til finalen tirsdag kveld. Even Northug og Erik Valnes måtte imidlertid se seg slått av Klæbo, som tok seieren på overlegent vis.

Sammen med franske Lucas Chanavat og svenske Edvin Anger tok han teten ut fra start. Opp siste motbakke spurtet trønderen fra konkurrentene og kunne suse inn til seier i ensom majestet.

Chanavat endte til slutt på andreplass, mens Northug ble nummer tre.

– Det var sykt artig, jeg hadde lyst til å komme meg på pallen. I dag måtte jeg virkelig krige for det også, med stavbrekk og brytekamp med den største svensken som har gått på ski, smiler sistnevnte til Viaplay etter målgang.

Dermed ble det en svært god dag sett med norske øyne. Ikke bare ble det to pallplasser på herresiden, men blant kvinnene vant Kristine Stavås Skistad foran Jonna Sundling.

Les også: – De pisser på idretten

Bestefar på tribunen

Til tross for at det å gå først over mål har blitt noe Høsflot Klæbo er vant med, betydde tirsdagens seier litt ekstra.

– Det var fantastisk. Det føles litt som hjemmebane. Bestefar bor her i Tallinn. Det er spesielt å ha han med meg her, sa Klæbo i et intervju med Viaplay.

Det gikk altså veien for Høsflot Klæbo som gikk inn til sesongens 17. individuelle verdenscupseier. 26-åringen står totalt med 65 seire på det øverste nivået.

– Det var en tøff finale. Jeg prøvde å spare litt energi før finalen og det fungerte bra, sa Klæbo.

Overlegen

Trønderen har vært fullstendig overlegen denne sesongen og sto med seier på åtte av de ti sprintene i verdenscupen. Bare Federico Pellegrino (Davos i desember) og Richard Jouve (Les Rousses i januar) har klart å overliste 26-åringen.

Skiesset har allerede sikret både verdenscupen sammenlagt og sprintcupen denne sesongen. Sammenlagttittelen er hans fjerde, mens han har vunnet sprintkula hele fem ganger.

I finalen hadde Klæbo altså med seg Northug og Erik Valnes, mens Harald Østberg Amundsen og Sindre Bjørnestad Skar røk ut i semifinalen.

Valnes oppsummerte det hele som en tung dag som han likevel fikk mye ut av.

– Jeg var sliten i dag. Veldig sliten. Det gikk så fort ut fra start at jeg aldri klarte å komme inn i det.

Les også: Stavås Skistad med ny bragd: – Aldri sett i damelangrenn