(Nettavisen)

Forren har den siste tiden vært i møter med klubben etter å ha stått fram med at han sliter med gamblingproblemer.

Midtstopperen har innrømmet å ha lånt penger fra klubbens botkasse for å betale egen gjeld, og torsdag kveld sa spillerens advokat Odd Arne Nilsen til TV 2 at de er enige med Molde om å avslutte kontrakten.

- Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier han til kanalen.

Ikke lenge etter kom også bekreftelsen fra Molde.

I en pressemelding opplyser de at de er blitt enig med Forren om at spilleren avslutter sitt arbeidsforhold med klubben, med virkning fra 31. mai i år.

- Jeg synes det er trist å avslutte karrieren i Molde FK på denne måten. Men jeg innser at handlingene mine utgjør et tillitsbrudd. Jeg vil beklage overfor familien, venner, spillerne, klubben, fansen og alle som elsker Molde FK at dette eventyret endte på denne måten, sier Vegard Forren i pressemeldingen.

Les også: Vegard Forren innrømmer gamblingproblemer: Tok penger fra lagets botkasse

Styreleder i Tornekrattet varsler sin avgang: - Graverende

Avgjørelsen får Tornekrattets styreleder Eva-Brit Mauseth til å reagere kraftig.

- Jeg synes det er veldig trist at kontrakten er terminert, innleder hun med til Nettavisen.

Hun har tidligere uttalt at supporterstyret vil trekke seg om Forren fikk sparken av klubben.

Hun mener personlig en fristilling av kontrakten er det samme som en oppsigelse, og varsler nå sin avgang som styreleder.

- Jeg personlig ser på det som at vårt styrevedtak står ved lag, men vi har ikke hatt styremøte ennå og jeg kan ikke bestemme for de andre, og det er mulig vi må ha en drøfting, men personlig så er en terminering av kontrakten det samme som en oppsigelse. Så for mitt vedkommende så har jeg ikke noe ønske å sitte som styreleder. Så får det bli opp til hver og en i mitt styre hvordan de konkluderer med utfallet.

- Så uavhengig av hva styret som helhet kommer fram til, så er du ferdig som styreleder i supporterklubben?

- Ja, dette synes jeg er så graverende. Sett opp mot en del andre uheldige saker, synes jeg dette er så graverende. Det er ikke sånn min klubb skal være, og det er ikke en sånn klubb vi ønsker å legge ned mye arbeid på fritiden for. Enkelt og greit.

Mauseth er søster til Vegard Forrens mangeårige rådgiver Sverre Mauseth.

– Men han har et helt profesjonelt forhold til dette og vårt slektskap har ikke noe med vår beslutning å gjøre, har hun tidligere uttalt til rbnett.

Molde-direktør Ole Erik Stavrum omtaler situasjonen som trist.

- Dette er en trist dag, både for Vegard og alle som elsker Molde Fotballklubb. Vegard har vært en nøkkelspiller og humørspreder i Molde de siste 13 årene, og han er en av landets beste fotballspillere, sier han i klubbens pressemelding.

Forren innrømmer: Tok penger fra botkassa

32-åringen sto mandag fram i både TV 2 og rbnett hvor han fortalte om sine spilleproblemer.

- Jeg har alltid hatt noen problemer. Jeg har på en måte aldri vært i et uføre, men tjent gode penger. Det har liksom alltid ordnet seg. Det har vært en utfordring fra jeg begynte å tjene penger. Det har vært en sykdom, som har vært vanskelig å innrømme for seg selv, sa Forren til TV 2 mandag.

Den tidligere landslagsstopperen fortalte også at han at han nå mener alvor rundt å ta tak i spilleproblemene sine, og at han har kommet en lang vei med å få kontroll.

- Man kommer hjem og er redd for at hun hjemme skal finne ut av det. Det tar bort energi. Det har tatt lang tid for meg å forstå det. Men jeg er fornøyd med støtten fra mine nærmeste, sa han.

Til Romsdals Budstikke fortalte den rutinerte midtstopperen at det til tider også har gått så langt at han har tatt penger fra lagets egen botkasse for å dekke over sin egen gjeld.

Den kassen fylles opp etter hvert som spillerne bryter interne regler og normer.

- De to siste årene har jeg vært «botsjef» og styrt kontoen. Vi har gitt noe til veldedighet og brukt mesteparten av pengene på felles turer. I tillegg har jeg gjort en del uttak som korttidslån til meg sjøl for å gjøre opp gjeld til kompiser. Jeg har betalt tilbake flere ganger, og så tatt ut nye penger seinere. Jeg har aldri ment å stjele og har alltid hatt en intensjon om å betale tilbake alt. Men det har jeg ikke klart, innrømmet Forren til avisen.