Nylig spurte Nidaros dere lesere om hvor man finner Trondheims beste pizza. Dermed har det blitt samlet inn flere hundre forslag der noen restauranter utpeker seg betraktelig.

Det er derfor ikke tvil om at pizza engasjerer i byen.

Lars Erik Vesterdal er Food and Beverage Manager ved kjøkkenet på Scandic Hotel Nidelven. I tillegg har han en stor forkjærlighet for pizza der han under flere omstendigheter har gått ut i media, og snakket varmt rundt den italienske retten.

– Jeg kunne skrevet flere bøker om pizza, sier Vesterdal i en telefon med Nidaros.

Med hans hjelp og kunnskap har Nidaros ordnet en sjekkliste for den perfekte pizza.

Kriteriene for en perfekt pizza

Kriteriene er noenlunde annerledes når det gjelder ulike typer pizzaer som den klassiske napolitanske eller den amerikanske pizza. Uansett skal disse kriteriene gi et godt grunnlag for begge typene:

  • En klassisk napolitansk pizza skal ha en tydelig crust – Luftig, knasende sprø, men myk inni.
  • Fargen: Gyllen (ostegyllen). Kan være litt brent på sidene.
  • Bunnen må smake noe og gi noe til pizzaen.
  • Sausen må være salt nok, søt nok, og friskt nok.
  • Det må være nok ost, men ikke for mye. Mozzarellaen skal henge. Pluss i boka med revet parmesan.

Ananas på pizza er strengt forbudt.

Dette er den verste pizzaen

  • Soggy deig
  • Dårlig tomatsaus
  • At man bruker "falsk" ost.