Snorre har hentet inn 14 spaltister til Nidaros

Påtroppende politisk redaktør i Nidaros, Snorre Valen, er ivrig med å komme i gang og har allerede fått kontakt med flere spaltister og lover flere.

Påtroppende politisk redaktør i Nidaros, Snorre Valen, er ivrig med å komme i gang og har allerede fått kontakt med flere spaltister og lover flere. Foto:

I tiden fremover vil Nidaros' spaltister prege Trondheimsdebatten.

DEL

Påtroppende politisk redaktør i Nidaros, starter ikke offisielt i jobben før 1. april, men er allerede i gang med å forme Nidaros' debattforum.

I tiden fremover vil Trondheimsdebatten prydes av spaltister fra ulike trondheimspolitikere, arbeidsliv- og næringslivsaktører, kulturpersonligheter og folk fra idrett- og frivillighetsmiljøet.

– Trondheim trenger mer politiske debatt med flere deltakere, så dette har vært en fin ting å bruke fritiden på. Det er jo ikke først og fremst jeg som skal synse, så det er ingen grunn til å vente på meg, sier Snorre Valen til Nidaros.

Først ut

Onsdag kommer første spalte. Sjefsfeminist og næringsdriver Maria Can er første kvinne ut i spaltene, deretter følger Høyres Marie Husby Valland torsdag.

I løpet av de neste månedene vil folkevalgte fra alle partier i Trondheim være representert i Nidaros' spalter.

– Dette er en veldig fin anledning til å løfte fram og vise fram flere av de folkevalgte i byen, og jeg tror det vil være et godt tilskudd i den politiske debatten, sier Snorre og legger til at spaltistene ikke er gitt et tema før de skriver.

– Nei, de skal skrive om det som er viktig for dem med det utgangspunktet de har. Og i vår kommer et par-tre navn til som vil være helt nye bidrag til offentligheten i Trondheim.

Forskjellige stemmer

Spaltene skal vise bredde, og som en av de største landbrukskommunene i fylket, skal også trondheimsbonde Sissel Langøren være fast spaltist. Det skal også Sorgenfri-selger Anita Walstad og historiker Terje Brattberg.

– Til sammen er de foreløpig 14 spaltister som skal gå i turnus. Vi vil ha regelmessige blikk fra Trondheim fra folk som kan gi trondheimsdebatten nye perspektiver og erfaringer, sier påtroppende politisk redaktør.

Bevisst valg

En annen ting som er tydelig i valg av spaltister, er at det foreløpig er en overvekt av kvinnelige stemmer.

– Ja, det er et bevisst valg. Det er et gjennomgående problem at det er flere mannlige kilder enn kvinnelige, så jeg tenkte at når jeg nå skulle inn i media, så kunne jeg jo forsøke å gjøre noe med det, sier Snorre med et smil og legger til:

– En vanlig unnskyldning for at det er veldig mange mannlige kilder, er at det er vanskelig å få damene til å si ja, men jeg må si at det tok meg ikke mye tid å få dem med. Folk har vært veldig positive når jeg har tatt kontakt.

Skriv innlegg på Trønderdebatt.no «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags