Gå til sidens hovedinnhold

Snart kan du teste deg for korona hjemme

Kommunen skal dele ut spytt-tester til befolkningen.

PCR spytt-tester, som du kan bruke til å teste deg selv for korona, skal nå deles ut til de som har behov for det i Trondheim.

Det opplyser kommunen i en pressemelding tirsdag formiddag.

Tilbudet gjelder for personer som har symptomer som kan skyldes korona, eller trenger test for å slippe karantene. Ordningen vil øke testkapasiteten og få ned ventetiden, mener kommunen.

Testene skal kunne hentes i boder i Munkegata og på Leangen. Når testen er gjennomført leverer du den inn for analyse. Innlevering vil også skje på de to stedene hvor testutstyr leveres ut. Om du har symptomer, må du be om hjelp til å hente og levere testen.

- Vi arbeider nå med å få satt opp dette tilbudet som en selvtest. Vi tar sikte på at dette kommer på plass om en dag eller to. På denne måten skal vi øke testkapasiteten kraftig i Trondheim. Når dette er på plass vil vi ha kapasitet til å gjennomføre om lag 3000 tester i døgnet, sier helse- og velferdsdirektør Wenche Dehli i pressemeldingen.

Bodene for utlevering av testutstyr og innlevering av avlagte prøver vil være åpne alle ukedager fra 10.00 til 17.00, og kommunen varsler at de vil komme tilbake med mer informasjon om når bodene åpnes.

Tilbudet gjelder for følgende situasjoner:

  • Personer som har symptomer som kan skyldes korona.
  • Personer som har fått en vaksinedose og trenger test mellom dag 3 og 7 for å slippe smittekarantene.
  • Personer som er uvaksinert og trenger test for å kunne avslutte karantene dag 7.
  • Personer som trenger PCR-testing i forbindelse med reisekarantene.

Kommentarer til denne saken