Gå til sidens hovedinnhold

Sliter med stemmen før opera-aften

Carina Dahl (35) sliter med stemmen kun dager før opera-aften i lørdagens Stjernekamp.

Trondhjemmer Carina Dahl sliter med stemmen og måtte både mandag og tirsdag stå over opera-øvingen, skriver NRK. Helene Amlie, NRKs presseansvarlig opplyser at det skal undersøkes om stemmen bare er overanstrengt.

Ifølge VG har artisten fått forbud mot å bruke stemmen og går nå gjennom to ulike behandlinger.

– Det er så klart enormt uheldig og frustrerende å ikke kunne øve. Og ikke kunne vi gjennomføre coaching heller enn så lenge. Stemmen er for sliten tydeligvis, og forsvinner i visse registre, skriver Dahl til VG i en e-post.

Les også

Flyturen fikk Carina Dahl til å koke: – Kan noen forklare meg hvorfor dette er OK?

Hun medgir at situasjonen bekymrer, og at hun gjør sitt for at stemmen skal bli bra til onsdag når lydprøvene skal være.

Overfor VG garanterer hun at hun kommer til å være å se på Stjernekamp førstkommende lørdag.

– Skal bare hvile masse og drikke masse vann og så gjennomfører jeg på lørdag.

Hun utdyper til Nidaros:

– Jeg hviler og har ikke så mye annet valg enn å slå meg til ro med at det blir mye mindre øving på meg akkurat denne uka! Så er det bare å krysse fingrene for at det går bra!

Til Nidaros sier Dahl at hun har vært å sjekket opp hos lege med kamera inn gjennom nesen og inn i halsen.

– Jeg har litt hevelse på stemmebåndene som kommer av over-bruk av stemmen egentlig. Ikke så rart med så mye hyppig synging. Man er alle forskjellige, og mine stemmebånd har fått seg en smell da, om man kan si det sånn!

Carina Dahl starter artistkarrieren i 201 med albumet «Hot child». Siden har hun deltatt i MGP tre anger og gitt ut to album, to EP-er og flere singler.

Stjernekamp sendes direkte på NRK fra Nydalen i Oslo hver lørdag, i tillegg er det denne sesongen to programmer hver uke som følger artistene i kulissene.

Les også

Kjærligheten brakte MGP-vinneren til Trøndelag: Nå selges hus og basseng sørpå

Kommentarer til denne saken