Programmet til årets UKA begynner å bli klart. Tidligere har festivalen avslørt at Astri S, Ruben og Emelie Hollow skal herje i Dødens dal den 14. oktober.

Nå er de klare til å slippe neste band – ingen ringere enn Honningbarna.

Bandet som er kjent for energifulle, svette, ville konserter med moshpit og god stemning.

– En konsert som kommer til å by på unike øyeblikk og rå, energisk rockemusikk, skriver UKA i en pressemelding.

Hylles av anmelderne

Punkbandet selv mener en Honningbarna-konsert skal være uforutsigbar, fysisk og kaotisk. Derfor passet ikke koronarestriksjonene for dem, de gikk heller i studio og produserte sitt sjette album.

Albumet «Animorphs» ble sluppet i januar i fjor, til ellevill jubel fra anmeldere.

– Honningbarnas sjette album er et mesterverk der de meste sitter som en kanonkule, skrev musikkritiker Espen Borge hos NRK, som for øvrig også ga plata terningkast seks.

Også musikkmagasinet Gaffa lot seg imponere.

– Det raser stort sett av gårde i et velkjent høyt tempo, men Animorphs inneholder et ganske vidt spekter musikk innenfor en smal sjargong – vi får bredbeinte rockeriff, fengende refrenger og kaotiske forundringspakker som eksploderer i ansiktet på lytteren. Toppet med den dagsaktuelle presisjonen i tekstene sementerer de her sin posisjon som ett av kongerikets viktigste rockeband i år også, skrev de om albumet.

Prisvinnere

Honningbarna kan skilte med mer enn gode anmeldelser. Tilbake i 2011 ble de Årets Urørt og fikk Spellemannprisen i kategorien rock.

Fire år senere kåret P3 Gull dem til beste liveartist, og i 2017 fikk de kulturdepartementets talentpris Bendikprisen.

5. oktober blir de å se i Storsalen på Samfundet. UKA slipper billettene allerede torsdag.