Onsdag ettermiddag gikk det et større jordras på nordsiden av Stavsjøfjelltunnelen langs E6 i Malvik kommune.

Trafikkoperatør Henrik Haugland i Vegtrafikksentralen Midt sier til Nidaros i 20-tiden at det fortsatt er en del trafikk på omkjøringsveien.

– Det er bra med kø, og stillestående trafikk, sier han.

Trafikken reguleres

Ifølge Haugland er den store utfordringen krysset ved Storsand.

– Vi har to trafikkvakter som regulerer trafikken der. Det er ikke så lang kø, men man må påregne at det tar tid, og smøre seg med tålmodighet.

Klokka 18.14 opplyses det at E6 blir stengt til utpå dagen torsdag 5. mai grunnet raset ved Stavsjøfjelltunnelen - muligens lenger.

Ny vurdering gjøres i morgen formiddag. Ryddearbeid er igangsatt og følges tett av geolog. Påregn ekstra kjøretid på strekningen Trondheim-Stjørdal, skriver politiet.

I Adresseavisen kommer Malvik-ordfører Trond Hoseth (Ap) med en oppfordring til alle som har planlagt å kjøre på strekningen Stjørdal-Trondheim torsdag.

- Jeg ønsker å oppfordre alle til å prioritere hjemmekontor eller bruke toget. Stengt E6 har store konsekvenser for Hommelvik, og da spesielt sentrum. Det har vært lange køer der i hele dag, og det var fremdeles kø da jeg kjørte fra skredet, sier han til avisen.

Må kjøre gamle E6

Omkjøringsvei er gamle E6, fylkesvei 950, mellom Hommelvik og Storsand.

Ifølge trafikkoperatøren er det saktegående trafikk på omkjøringsveien.

– Vi vil nå stenge Helltunnelen også for å få all trafikken over på omkjøringsveien, sier han til Nidaros.

Nidaros har fått meldinger om lange køer og saktegående trafikk ved Hommelvik og på gamle E6.

Før opprydningsarbeidet kan starte for fullt må en geolog inn og vurdere sikkerheten i området, opplyser Vegtrafikksentralen.

Litt etter klokken 17 onsdag, er nødetatene fortsatt på stedet, og Statens Vegvesen har ikke begynt opprydningsarbeidet og gjenåpningen av tunnelen.

– Vi har ingen formening om når den kan åpnes igjen, sier trafikkoperatør i Statens vegvesens veitrafikksentral, Eirik Meyer Jensen.

Kan bli langvarig

De har folk som er klare til å tre inn på stedet for å rydde opp, men avventer at området skal sikres, Nye Veier og nødetatene skal få oversikt og en sikkerhetsvurdering skal gjøres.

Dette kommer en times tid etter at geologer har friskmeldt området, og de evakuerte i området mellom tunnelen og Hommelvik har fått dra hjem igjen.

– Det er vanskelig for meg å anslå hvor lang tid det tar. Når vi kan begynne å gjøre oppryddingen, er det lettere å si noe om det, sier Jensen.

Enn så lenge må folk kjøre via gamle E6. Der har det vært kø og tidvis stillestående trafikk siden jordraset skjedde i 13-tiden.

– Det er fortsatt en del kø, men det verste rushet har roet seg. Nå flyter det litt bedre, men man kan forvente at det går i roligere tempo enn normalt enda, sier Jensen.