Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir gjenåpningsfesten i Trondheim

Skal bruke millioner på gjenåpningsfest i Trondheim.

– Først vil jeg takke alle som har engasjert seg i denne festen. Det er ingen tvil om at det er behov for å få fart på næringslivet igjen. Deler av utelivet har vært nedstengt i langt over ett år, og midtbyen har vært spesielt hardt rammet, åpnet kommunedirektør Morten Wolden med på pressekonferansen fredag.

Der la kommunen, Sparebank 1 SMN, Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Visit Trondheim frem programmet for gjenåpningsfesten.

– Vi starter 8. oktober og holder på helt til 31. oktober. Målet vårt er at det skal skje mest mulig i Trondheim som viser fram den flotte byen vår, sa Rolf Jarle Brøske fra SpareBank 1 SMN på pressekonferansen.

Åge-konsert

Selv om mye av programmet ble lagt frem fredag, er det fortsatt noen hemmeligheter som gjenstår.

– Noen godbiter blir spart. Det vil bli offentliggjort i løpet av de neste par ukene, sa Brøske.

Festen starter med et smell: Søndag 10. oktober står Åge Aleksandersen på scenen.

– Han tok faktisk kontakt med oss og sa at han ville ta med seg Sambandet og spille gratiskonsert, sa Brøske.

– Pandemien og de økonomiske konsekvensene har rammet mange hardt. Da betyr det ekstra mye at Sparebank 1 SMN og kommunen gir en gratiskonsert når det endelig åpner opp igjen. Jeg og Sambandet gleder oss stort til å pangstarte den tre uker lange gjenåpningsfesten med å lage folkeliv og leven på Torvet, sier Aleksandersen.

Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder for billettene som slippes neste fredag. Konserten skal være gratis.

– Helga 16. og 17. oktober skal vi gjøre noe helt spesielt for «pandemiheltene», blant annet helsevesenet og bussjåførene. De har stått på og gått på jobb hver eneste dag under pandemien. Vi vil gi noe tilbake, og ambisjonen er å fylle en hel kveld for dem med artister og underholdning, fortsatte Brøske.

Skal fylle Lerkendal

24. oktober skal Lerkendal fylles. Da spiller Rosenborg mot Sandefjord.

– Vi legger vekt på familiene og spesielt barn. Det blir aktiviteter i forkant og etterkant av kampen, sa Brøske.

Også dette arrangementet skal være gratis.

Ifølge Sparebank 1 SMN, skal de bruke rundt 20 millioner kroner av sitt samfunnsutbytte på den store gjenåpningsfesten.

Vil bidra til full fart

Konserndirektør i Sparebank 1 SMN, Rolf Jarle Brøske, gleder seg til den store festen.

– Vi har mange kunder, både folk og bedrifter i hele Midt-Norge. Vi har sett at mange av dem har hatt store utfordringer, de har vært bekymret og de har tapt omsetning under pandemien. Derfor har vi satt av 100 millioner kroner fra samfunnsutbyttet til gjenåpningsfest i hele Midt-Norge i høst, sier han til Nidaros og legger til:

– Vi ønsker å få fart på næringslivet og kulturlivet igjen. Det ligger det nå til rette for. Regjeringen legger opp til full gjenåpning i månedsskiftet september/oktober.

Ifølge Brøske har banken satt av ekstra penger til åpningen i Trondheim.

– Spesielt i Midtbyen har både restauranter, hoteller, reiseliv og ikke minst handelen her, fått store utfordringer gjennom pandemien. Folk har handlet andre steder og på nett. Derfor gir vi dem et ekstra håndslag nå og lager en tre uker lang gjenåpningsfest der vi, innenfor trygge rammer, skal samle mest mulig folk – og de skal få opp øynene igjen for Midtbyen.

Hvor mange som kan delta på gjenåpningsfesten og arrangementene, er ennå ikke avgjort.

– Vi er i dialog om dette nå, men vi skal sørge for at det er trygt på alle områder.

Kommentarer til denne saken