Etter RBKs kamp mot HamKam kommende lørdag er det igjen duket for «Rotsekk». Sendestart blir rundt klokken 20:30.

I forrige episode satte panelet børs på norske sportsjournalister sammen med Rosenborg-trener Kjetil Rekdal. Adressas Birger Løfaldli fikk stryk i form av karakteren 1.

Saken ble senere mat for Medier24. Der uttalte Løfaldli at dersom Adressa skulle publisert episoden, ville de innhentet tilsvar, samtidig som han mente at det som ble sagt var innafor.

Se hele episoden med Kjetil Rekdal her:

– De må naturligvis få lov til å si det de sier om meg. Min jobb er å vurdere aktører og personer i idretten, og jeg kan være hard innimellom. Da må selvfølgelig også jeg tåle kritikk. Jeg oppfatter også dette som noe som blir sagt med glimt i øyet, sa Løfaldli til Medier24.

Møtes i studio

Etter nevnte kamp mot Rekdals forrige arbeidsgiver skal partene møtes i studio. Til det har programleder Kent Aune store forhåpninger.

– Vi fant ut i går (tirsdag) at vi skulle invitere han, nesten som en tilsvarsrett. Da får vi muligheten til å prate, og det er oftere en bedre måte enn å ta til Twitter, sier Aune.

– Han er en voksen mann med mye sterke meninger og mye kunnskap, fortsetter han.

I podkasten skal de snakke med kommentatoren om kultur i og rundt klubben, selve kampen mot HamKam i tillegg til kommentarer Rotsekk-gjengen ikke er enige med Løfaldli i.

– Vi ønsker bredde. Vi har hatt med masse, masse folk, og ønsker å skape engasjement rundt Rosenborg, noe vi til en viss grad har lykkes med.

– Misjonen vår er å skape positivt engasjement og plussfølelse, avslutter Aune med Nils Arne Eggens budskap fra boken «Godfoten» i bakhodet.

Håper på gode diskusjoner

Gjesten selv tror det blir en spennende og interessant episode med gode diskusjoner. Børskarakteren synes han er morsom.

– Den børskarakteren er helt grei, og det som ble sagt er helt uproblematisk og i orden, sier Løfaldli.

Da han ble spurt av Medier24 var det to punkter han reagerte på.

– Den ene var koblingen mellom sponsor og kritisk journalistikk. Jeg tror det er et behov for opplysning på hvordan det fungerer, og får vi det til i podkasten, tror jeg det er lurt.

– Det andre er der det hevdes at kompisprat blir til sak. Om det som kom fram der, tror jeg det hadde gjort seg med en redegjørelse fra en i Adressa.

Hva tenkte du da Rotsekk ringte? Var det ja med en gang?

– Ja, selvsagt. Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å stille på det jeg blir spurt om. Vi som journalister og mediehus forventer at kilder stiller opp når vi vil ha svar. Da skulle det bare mangle at jeg stiller opp, sier kommentatoren.