Gå til sidens hovedinnhold

Skyver på gjenåpningsfesten

Gjenåpningsfesten i Trondheim er skjøvet med to uker, opplyser kommunedirektør Morten Wolden under tirsdagens formannskap.

Nå er oppstarten for den tre uker lange byfesten satt til 8. oktober.

I utgangspunktet skulle festen ha startet 24. september og vart frem til 10. oktober.

Blant annet har SpareBank 1 SMN satt av 100 millioner til gjenåpning av Midt-Norge. En andel av denne summen skal brukes til gjenåpningsfesten.

– Vi vil sammen med kommune, frivillighet, kultur og næringsliv invitere til gratis konserter, idrettsarrangementer og andre opplevelser i byen vår, sa Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 SMN da Nidaros snakket med han i august.

Planlegger tre ukers gjenåpningsfest i byen

Søndagsåpent

Gjennom de tre ukene festen skal pågå, skal det skje forskjellige aktiviteter i byen.

– Vi ønsker få til søndagsåpne butikker i festukene. Det kan trekke flere folk til byen og skape mer handel, sa Kirsten Schultz, leder i Midtbyen Management i august.

– Det blir en slags kulturnatt i større versjon. Den skal mobilisere bredt, sa hun.

I de tre ukene skal det også være et tilbud om gratis buss i byen.

Flere hotell i byen er også med på festen.

– Vi vil blant annet ha sene utsjekker på søndager slik at reisende også kan handle disse dagene. Vi vil ha spesialtilbud med hotellpakker for dem som allerede bor i byen. Vi vil fylle byen med aktiviteter, sa Mikael Forselius, administrerende direktør i Britannia Hotel til Nidaros.

Gjenåpningen

Regjeringen utsetter videre gjenåpning fram til andelen fullvaksinerte er vesentlig høyere enn i dag. Da vil man imidlertid gå rett til normaltilstand.

– Selv om vi nå blir stående på trinn 3, er vi på vei til en normal hverdag med økt beredskap. Når vi kommer dit, og vi har fått bedre kontroll over situasjonen i skolene, er vurderingen at vi kan gå rett dit. Oversatt: det blir ikke noe trinn 4, sier statsministeren.

Fakta om trinn fire i regjeringens gjenåpningsplan:

* Skole, barnehage, SFO: Følge trafikklysmodellen og lokale vurderinger.

* Universiteter, høyskoler og fagskoler: Fysisk undervisning. Generelle smitteverntiltak, men med unntak fra avstandskrav under undervisningen.

* Ikke antalls- eller avstandsbegrensninger ved trening eller øving. Ikke avstandskrav for deltakere på idretts- og kulturarrangementer.

* Toppidrett kan gjennomføres som normalt.

* Sosial kontakt/private hjem: Generelle smitteverntiltak. Ingen anbefalt begrensning på antall gjester i hjemmet, men man bør fortsatt holde avstand, vaske hender og være hjemme hvis man er syk.

* Serveringssteder: Generelle smitteverntiltak. Fortsatt krav til registrering og sitteplasser til alle gjester dersom det skal serveres alkohol. Krav om sitteplasser for alle ved servering av alkohol, gjelder ikke arrangement som benytter koronasertifikat. Kravet om bordservering av alkohol og innslippstopp kl. 24:00 oppheves.

* Delvis hjemmekontor og/eller fleksibel arbeidstid. Økt tilstedeværelse på arbeidsplassen. Det må være mulig å holde 1 meters avstand for alle.

* Innenlandsreiser kan gjennomføres.

* Antall deltakere på sommerleir, aktivitetsleirer og andre fritidstilbud, som samler mange personer og varer over flere dager, anbefales begrenset inntil 500.

* Private arrangementer: Inntil 500 personer på offentlig sted eller i leide/lånte lokaler, inne og ute.

* Arrangementer: Innendørs 750 uten faste tilviste sitteplasser, men 2.500 med faste tilviste plasser. Med adgangstest og koronasertifikat; 75 prosent kapasitet opp til maks 2.500 personer (delt i kohorter på inntil 500) uten faste tilviste sitteplasser, men 75 prosent kapasitet opp til maks 5.000 personer (delt i kohorter på inntil 500) hvis alle i publikum sitter i faste tilviste plasser.

* Arrangementer: Utendørs 1.500 uten faste, tilviste sitteplasser, men 5.000 med faste tilviste sitteplasser. Med adgangstest og koronasertifikat; 75 prosent kapasitet opp til maks 5.000 personer (delt i kohorter på inntil 500) uten faste, tilviste sitteplasser, men 75 prosent kapasitet opp til maks 10.000 personer (delt i kohorter på inntil 500) hvis alle i publikum sitter i faste, tilviste plasser.

Kilde: Regjeringen

Kommentarer til denne saken