– Det er beklagelig, men det er lite vi kan gjøre med det, sier Frank Skaufel, seniorkommunikasjonsrådgiver og samfunnskontakt i Acciona, i en pressemelding torsdag.

Grunnen til utsettelsen skyldes at en underleverandør grunnet leveringsproblemer ikke rekker å få ferdig en viktig del av sikkerhetsarbeidet innen fredag. Det betyr også at leggingen av det siste asfaltlaget må utsettes.

– Vi får noen følgeforsinkelser. Ettersom asfaltlegging er sesongarbeid og entreprenørene for lengst er fullbooket, betyr det at vi må vente med å få åpnet omleggingsveien. Trolig vil det ta noen uker før omleggingen ved Leistad kan tas i bruk, sier Skaufel.

Omleggingen skjer i forbindelse med at det skal bygges en ny bru i området, og arbeidet vil skje på strekningen mellom Ranheim og Værnes.

– Selve E6-prosjektet mellom Ranheim og Værnes vil ikke bli forsinket grunnet denne utsettelsen, understreker samfunnskontakten.


Det er det spanske konsernet Acciona som er totalentreprenør for prosjektering og bygging av den 23 kilometer lange E6 mellom Ranheim og Værnes. Totalt skal det i anleggsperioden fram til ferdigstilling i 2026 bygges tre tunneler med total lengde på over syv kilometer, fem toplanskryss og flere overganger og kulverter i traseen.

Når prosjektet avsluttes om fire år, vil E6 mellom Ranheim og Værnes være en firefelts motorvei med fartsgrense på 110 kilometer i timen.