– Vi er utålmodige og gleder og veldig til å åpne i Trondheim, sier driftssjef Jan Abrahamsen i Sumo.

Den asiatiske restauranten er allerede på plass i Bergen, Oslo, Jessheim, Tromsø og Stavanger. På sensommeren i fjor skulle de egentlig åpne i Trondheim, men ting har tatt tid.

– Det er ikke unikt for Trondheim, men det tar lengre tid å gjennomføre byggeprosjekter. Det å få godkjennelse fra kommunen tar lengre tid, i tillegg er det delvis mangel på ting og delvis mangel på folk. Man må bare smøre seg med tålmodighet.

Utsatt åpning

Restauranten er nå i gang med «grovarbeidet» i lokalet.

– Vi er i full gang med ombyggingen, akkurat nå skjer det mye bra, sier Abrahamsen.

Blant annet er det lagt opp hvor kjøkkenet skal være, rør er lagt og innredningen er delvis bygget.

– Vi vil gjerne bli fort ferdig, men det tar den tiden det tar, sier driftssjefen.

Som nevnt skulle altså restauranten åpne på sensommeren i fjor. Da Nidaros pratet med driftssjefen i oktober, var åpningen utsatt til februar. Nå tar Sumo høyde for å åpne i siste halvdel av april i det tidligere Princess-lokalet i Kongens gate.

Feminine farger

Abrahamsen forteller at man i det nye lokalet skal kunne kjenne igjen Sumo-konseptet fra andre restauranter, men at kjeden ønsker at hver restaurant skal ha sitt personlige preg.

I Trondheim satses det mer på feminine farger og lyse lokaler med mange vinduer.

– Men opplevelsen vil være den samme, påpeker driftssjefen.

Sumos restaurantene har to kjøkken – et varmtkjøkken og et sushikjøkken. Varmtkjøkkenet har varme matretter fra hele Asia, i tillegg til «asian fusion» med inspirasjon fra Amerika og Europa. Sushikjøkkenet har klassisk sushi og Sumos egen fusion-sushi.

To kjøkken vil det også bli i restauranten i Trondheim.

I disse dager er Sumo i sluttprosessen når det kommer til ansettelse av restaurantsleder og kjøkkensjef.

Planen er å ansette 30 personer totalt.