Det skriver Adresseavisen fredag formiddag.

Det var 30. september at en mann i 40-årene ble skutt utendørs på Lademoen. Hendelsen skjedde i krysset Anders Buens gate/Anton Kalvaas gate.

Fire personer ble pågrepet og to av dem, en kvinne og en mann i 50-årene, ble 1. oktober varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt isolasjon i to uker.

Den siktedes mannens forsvarer, Arve Røli, sier til Adresseavisen at hans klient nekter straffskyld, både for å ha utført kroppsskade og etter den nye siktelsen.

Også den siktede kvinnen har tidligere sagt at hun nekter straffskyld.

Omfattende arbeid

Ifølge politiadvokat og påtaleansvarlig, John R. Sødahl Furunes, har politiet lagt ned et omfattende etterforskningsarbeid de siste to ukene med avhør, tekniske undersøkelser, ransakinger og innhenting- og gjennomgang av digitale spor.

– På bakgrunn av den informasjonen vi sitter på nå mener vi det er riktig å endre siktelsen til drapsforsøk, eller medvirkning til dette, sier Furunes i en pressemelding fredag formiddag.

Retten skal fredag ta stilling til påtalemyndighetens krav om fortsatt isolasjon i to nye uker for de to siktede som sitter varetektsfengslet.

Høy prioritet

Politiet opplyser at de fremdeles ikke har funnet våpenet som ble brukt ved skyteepisoden.

– Å finne våpenet er noe vi prioriterer høyt, og vi jobber på flere fronter for å lykkes med det, sier Furunes.

Politiet ønsker fremdeles tips i saken, og ønsker å komme i kontakt med personer som var i området Anders Buens gate – Anton Kalvaas gate på Lademoen mellom klokken 02 og 03 på natten den 30. september, skriver de i pressemeldingen.

Mannen som ble skutt, ble sendt til St. Olavs hospital uten livstruende skader.