Ski-Norge venter i spenning: I dag faller trolig avgjørelsen

Kommuneoverlege Tove Røsstad forteller at en avklaring kan komme onsdag ettermiddag.

Kommuneoverlege Tove Røsstad forteller at en avklaring kan komme onsdag ettermiddag. Foto:

Onsdag ettermiddag kommer trolig avklaringen Ski-Norge har ventet på i lang tid.

DEL

Onsdag klokken 16.00 skal Skiforbundet i møte med Trondheim kommune. Etter møtet er det ventet at en avklaring om ski-NM i Granåsen vil finne sted.

Kommuneoverlege i Trondheim kommune, Tove Røsstad forteller at det var et møte tirsdag 5. januar også, men at de foreløpig ikke har konkludert.

– Vi er i dialog på hva som må til for å gjennomføre på en forsvarlig måte. Foreløpig har vi ikke konkludert, forteller Røsstad til Nidaros.

Nasjonal oppblomstring

Rennleder Arne Otto Vedvik forteller til Nidaros onsdag morgen at han håper avgjørelsen faller samme dag.

– Vi håper på et positivt svar da. Vi føler at vi er veldig godt forberedt. Vi sender inn versjon nummer fem av smittevernplanen i dag. Det er noen presiseringer i forhold til tidligere versjoner, forteller Vedvik.

Tirsdag ble det registrert 935 nye smittetilfeller i Norge ifølge VG. Det er det høyeste dagstallet som er registrert siden pandemiens start. På samme dag ble det registrert 35 i Trondheim kommune.

– Det er ikke nødvendigvis bare smittetrenden i Trondheim som avgjør dette. Det kommer folk fra hele landet, og da er det den nasjonale smittetrenden som har betydning. Det er det som gjør at det hele tatt er et tema, forteller Tove Røsstad.

– Kan avgjørelsen komme onsdag?

Den kan komme i dag, sier hun.

Lukket arrangement

Rennleder Vedvik har fått med seg oppblomstringen i samfunnet, men er tydelig på at arrangementet i Granåsen vil være helt lukket.

– Vi har kontroll på personalet som skal være i vårt arrangement. Det er reisen vi ikke har kontroll på. Vi har levd i en pandemi siden mars måned, så folk vet hvordan man skal oppføre seg. Det som skal foregå i Granåsen er vi veldig fortrolig på at vi skal gjennomføre på en god og sikker måte, både for utøvere og trenere, sier Vedvik.

Han forteller videre at de har hatt en god dialog med Trondheim kommune.

– Det er mye fram og tilbake, men vi har gjort det etter beste evne hele veien, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken