Gå til sidens hovedinnhold

Skal vi bare se på, og miste Lian som attraksjon og restaurant?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Trønderdebatt)

En av Trondheims eldste og mest særegne restauranter blør. Den blør sammen med resten av Trondheim. Midt i Bymarka ligger den som en perle. En historisk perle for utfart og minst like viktig i dag som da den åpnet.

Kortreist mat for folk og fe, jørgen hattemaker, bisper og kongelige, - og en haug med unger har vært servert på byens tak i Bymarka. Her går også verdens nordligste trikkeline og har direktestrøm av folk til og fra byens kjerne.

Byåsen arbeiderlag ser at krisen har truffet landet hardt. Hvem treffer den da? Jo den treffer folk, arbeidsfolk, vanlige arbeidsfolk. Folk som jobber hardt med et yrke og en stolthet de gløder av å få holde på med. Nettopp her har Inge Johnsen gjennom TV, radio og nære opplevelser gjennom mat og glede ved Lian restaurant vært en av de beste og luneste stemmene vi har hatt. Inge viste oss det møreste lam, trimmet av fruene i slåbrok i hagene sine på Byåsen, og historier om kokarkjerringa. Visjonen var «å bidra til en bedre verden - intet mindre». Vi trenger slike som Inge og vi må ta vare på slike virksomheter som sprer kunnskap og glede. Det er god folkehelse.

Les også

Gjem festtalene dine til du har gjort ditt for å redde restauranter som den på Lian, Nybø

Restaurantbransjen har blitt avspist med smuler fra de rikestes bord. Knapper og glansbilder fra en regjering som er mer opptatt av å skjerme skatteletter til de rikeste og med støtteordninger som gis til store virksomheter og næringer, som også har mulighet til å ta ut utbytter. Igjen sitter en bransje med stengte restauranter, folk uten arbeid, folk som må sitte hjemme - permittert eller med arbeidsledighetstrygd. Folk som vil bidra, men som må se arbeidsplassen sin smuldre opp.

Byåsen arbeiderlag er fortvilet sammen med ansatte på Lian. Hvor er regjeringen og krisepakkene som skal sørge for jobbene og virksomhetene som trenger det mest nå. Når landet skal åpne igjen. Da trenger vi disse. Vi må ikke være for sene, Vi må ta vare på vanlige arbeidsfolk. Vi må forstå folk og tiden vi lever i. Vanlige arbeidsfolk trenger hjelp nå. I morgen er det for sent.

Nå stenger døra. Inge gir fra seg stafettpinnen. Det er med sorg å se og høre at han tar døra med seg. Men døra slamrer og Inge roper i fortvilelse. Vi hører.

Vi kommer til å savne Inges herregård på Lian. Jarlen på Lian gir seg. Takk for at du bruker stemmen din, og roper høyt! Byåsen arbeiderlag støtter deg helhjertet Inge. Vi skal lytte til lokale stemmer og vanlige arbeidsfolk. Både de som jobber ved en restaurant eller driver en.

Skal vi bare se på og miste Lian som attraksjon og restaurant ?

Byåsen arbeiderlag vil slåss for Lian, Inge og de ansatte på juvelen i marka. Vi støtter deg og dine ansatte helhjertet, Inge.

Kommentarer til denne saken