Det har vært en våt vinter i Trøndelag med hele 51 nedbørsdøgn så langt i år.

Nå kommer meteorologen med en gladmelding: De neste dagene vil det være tørt.

– Det kommer stort sett til å være fint vær denne uka, sier vakthavende meteorolog Susana Reuder ved Meteorologisk institutt.

Lange perioder med sol

Mandag vil fortsette omtrent uten skyer og med det hun beskriver som rolige vindforhold, mens temperaturen ligger på -1.

Den samme temperaturen vil følge oss inn i tirsdagen, hvor det ventes en østlig bris og rolige vindforhold.

– Periodevis kan det blir en frisk bris midt på dagen, men det vil stort sett være pent vær, sier Reuder og legger til:

– Vi elsker lange perioder med sol, men det er fortsatt kaldt.

Det samme gjelder for både onsdag og torsdag.

– Det er kanskje, kanskje, en liten mulighet for noen byger fredag ettermiddag. Men fram til fredag vil det være fint, sier hun.

Skulle man unnslippe bygene fredag, er neste mulighet søndag. Altså kan man vente seg flere dager i strekk uten nedbør.

– Søndag er veldig lenge til, så det er vanskelig å se. Men nedbøren kan da først komme som snø, før det etter hvert kommer som sludd, sier Reuder.

Tykk jakke og solbriller

Det våteste døgnet så langt i år var 30. januar da det ifølge YR kom 35,5 millimeter. Normalt kommer det 90 millimeter i januar, i år kom det 125 millimeter.

Også i februar var det mer nedbør enn normalt, med 132,7 millimeter totalt – opp mot 88 som er normalen. Den våteste dagen var 13. februar da det kom 34,5 millimeter nedbør.

I mars kommer det normalt 84 millimeter nedbør i Trondheim. Med fire dager igjen av måneden er normalen forbigått, og vi har foreløpig fått 93 millimeter nedbør denne måneden – med 8. mars som den våteste dagen.

– Det har vært en lang vinter med mye regn og snø, så det er bra med en pause slik at man får litt sol, sier meteorologen og oppfordrer folk til å komme seg ut:

– Det er bare å nyte, men fortsatt med tykk jakke, skjerf og lue – men kanskje med solbriller på.

Stor snødybde

Mandag morgen ble snødybden på Leinstrand målt til 28 centimeter.

Det er ifølge Torsten Hanssen, bedre kjent som Vær-Torsten, den største snødybden som er målt ved stasjonen siden 27. mars 2002 da det var 34 centimeter.

– Totalt er det bare tre år med større snødybde 27. mars, 40 cm i 1962 og 34 cm i 1965 og 2002, melder Vær-Torsten på Twitter.