Sit permitterer 248 ansatte: - Føles ikke godt

248 ansatte fra Sit (Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim) har blitt permittert. Dette er en konsekvens av inntektsnedgangen knyttet til stengte kantiner, kaffebarer og treningssentre. 

DEL

Det er 81 fast ansatte og 166 ansatte i midlertidige stillinger og vikarer som har blitt permittert. Sit har i overkant av 300 fast ansatte totalt.

- Dette er veldig trist, og det føles ikke godt å gjøre det. For våre ansatte er det en utrygg situasjon å være i. Samtidig er det nødvendig at også vi deltar i den nasjonale dugnaden for å begrense smitte, sier Audhild Kvam, administrerende direktør i Sit.

Kvam sier at den viktigste oppgaven nå er å sørge for at Sit som selskap kommer seg gjennom den vanskelige økonomiske situasjonen, for å kunne være en trygg arbeidsplass å komme tilbake til etter krisen.

- Vi må prøve å begrense tapet vårt, sier Kvam.

Forståelse blant ansatte

Kvam forteller at vurderingen er drøftet med tillitsvalgte, og at direktøren opplever at det er forståelse for valget blant de ansatte.

- Men det er klart at alle ønsker at vi kommer over denne perioden så fort vi kan, sier Kvam.

Vurderer videre behov

Direktøren sier Sit vi vurdere fortløpende om det vil være behov for å permittere flere. Foreløpig har de valgt å ikke permittere de ansatte i Sit-barnehagene.

Dette skyldes blant annet at statlige tilskudd kompenserer for tapte foreldrebetalinger og at kommunale barnehagetilskudd opprettholdes.

- Vi har også aktiviteter innenfor bolig, og vi må også vurdere hvordan aktivitetsnivået blir der fremover, i tillegg til å vurdere fellesfunksjonene våre som økonomi, markedsføring og så videre, sier Kvam.


Artikkeltags