Gå til sidens hovedinnhold

Siste spikeren i kista for Vistamar slåes inn nå!

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg bruker heller gjerne hammeren til å slå litt fornuft inn i hodet på Arbeiderpartiet, Senterpartiet og de øvrige rødgrønne, skriver Svein Otto Nilsen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politikerne skal nå behandle sluttpakken til det flotte rehabiliteringssenteret Vistamar i Spania. Dette kan være siste spikeren i kista for Vistamar hvis ikke de rødgrønne partiene tar til fornuft. Pensjonistpartiet i Trondheim bystyre ønsker ihvertfall at tilbudet opprettholdes også etter corona-tiden. Det har vi absolutt råd til i Trondheim kommune.

Ved behandlingen av Handlings- og økonomiplanen 2020-2024, vedtok bystyret dessverre å avvikle Vistamar med virkning fra 1. juli 2020. I budsjettet for 2020 er det tatt hensyn til driftskostnader for første halvår, og husleie for hele 2020, men ikke avviklingskostnader. I sak 0072/20, behandlet av formannskapet på vegne av bystyret 19. mars 2020, ble det derfor vedtatt å bevilge 3,5 mill. kroner til avvikling av selskapet med bruk av disposisjonsfondet. I saken ble det opplyst om at ved behandling av årsresultatet for 2019 i mai, vil kommunedirektøren foreslå en tilsvarende avsetning til disposisjonsfondet. Kommunedirektøren foreslår derfor nå å bevilge 3,5 mill. kroner av årsoppgjøret til å finansiere utgiftene til avvikling av Vistamar og dette behandles nå i finanskomiteen 14 mai.

Jeg ønsker ikke å slå inn denne spikeren i kista før alle muligheter til videre drift på Vistamar er prøvd. Jeg bruker heller gjerne hammeren til å slå litt fornuft inn i hodet på Arbeiderpartiet, Senterpartiet og de øvrige rødgrønne som bevisst har gjort alt for å ødelegge det flotte tilbudet som Vistamar har gitt til en rekke personer gjennom årene.

Kommentarer til denne saken