– Det har klødd i fingrene lenge nå. Vi har vært klare i et år, sier butikksjef Niklas Nosthoff (33) ved Coop Extra Leüthenhaven.

Ifølge den opprinnelige planen skulle butikken egentlig åpne i august i fjor, så i november, men grunnet forsinkelser i byggeprosjektet lot det seg ikke gjøre. Nå er ny åpningsdato satt.

Dobler størrelsen

Grunnen til at Coop-butikken har vært stengt, er ombygging. Både for å gjøre plass til PostNord, men også fordi hele butikken utvides og omtrent dobles i størrelse.

Spesielt tror Nosthoff kundene vil sette pris på størrelsen, noe som ifølge ham betyr et større utvalg og mer romslighet.

Totalt vil det da være snakk om 1.400 kvadratmeter, hvorav 1.000 av disse vil utgjøre selve butikken.

– Kundene kan glede seg til en splitter ny butikk, og ikke minst at det endelig er en Coop-butikk midt i sentrum igjen, sier Nosthoff.

Ny stilling

Da butikken stengte i februar i fjor, var Nosthoff assisterende butikksjef. Siden har han vært utplassert som ansatt hos Coop Extra Risvollan og Coop Extra Tempe.

Når butikken igjen åpner 9. mars, er det med Nosthoff som sjef, en rolle han takket ja til i oktober.

– Det skal bli veldig godt å få jobbe i egen butikk igjen, det har jo litt med eierskap å gjøre, sier han.

– Har det vært rart å ikke være sjef det siste året?

– Ja, men det har gått helt fint. Vi har hatt et fint samarbeid med de andre butikkene.

Også de ansatte har fått tilbud om å være utplassert i andre butikker i Trondheim i ombyggingsperioden.

I løpet av året er det fem personer som har sagt opp, resten av de ansatte returnerer til Leüthenhaven når butikken igjen åpner.

Totalt har butikken tolv ansatte, inkludert den daglige lederen, og planlegger å utvide med tre eller fire personer til.

Dagligvarebutikken har hatt en omsetning på over 70 millioner kroner de siste årene før ombyggingen – som Nidaros tidligere har fått opplyst ville koste 12 til 13 millioner kroner.