Unggutten som ble en verdenssensasjon over natten har skapt overskrifter utallige ganger før, og Justin Bieber (28) kapret hjertene til tenåringsjenter verden rundt.

Det er derfor ikke rart det ble stor ståhei da den canadiske popstjernen vendte nesen mot tigerstaden i 2015. Minnene om Biebers norgesbesøk har ikke forduftet med det første. Hvert fall ikke for Thomas Numme (52) og Harald Rønneberg (48).

Det skulle ta seks år før den tidligere talkshow-duoen lettet på sløret om det famøse intervjuet. De har nemlig sittet på oppsiktsvekkende og sjokkerende detaljer, men i podkasten «Thomas og Harald skriver dagbok» legger de derimot alle kortene på bordet.

– Dummeste dagen i mitt liv

Høsten 2015 var det lagt opp til et mediasirkus uten like, og Bieber skulle blant annet gjeste «Senkveld», som den gang ble ledet av Thomas og Harald.

Der gikk alt fryktelig galt.

Den hele og sanne historien rundt hva som skjedde bak kulissene på Chateau Neuf var ikke kjent før Numme og Rønneberg gjenfortalte historien i spesial-episoden i oktober 2021.

– Jeg har jo fortrengt denne dagen i seks år nå, og jeg gruer meg til å gå tilbake. Det er den dummeste dagen i mitt liv, åpner Numme podkastepisoden med.

Nettavisen har vært i kontakt med Thomas Numme og Harald Rønneberg som ikke ønsker å kommentere utover podkastens innhold.

Rønneberg dokumenterte dagen nokså detaljert i dagboken sin, for han visste på forhånd at det var en dag han sent ville glemme.

Starten av innspillingen 29. oktober gikk knirkefritt. Men så kom utfordringene på løpende bånd for produksjonen.

Det hele startet da programmets produsent, Christina Eriksen Fagernes, fikk beskjed om at Bieber plutselig var blitt syk. Deretter kom det stadig nye rapporter fra popstjernes team – den ene verre enn den andre.

Til slutt fortalte plateselskapet, Universal, at artisten var i så dårlig humør og nektet å stille opp.

Det er et øyeblikk Eriksen Fagernes sent vil glemme, og hun spøker med i podkastepisoden at «hun var kontinuerlig svett» den dagen. Produksjonen jobbet deretter på spreng med å modifisere opplegget, og ikke minst for å prøve å skvise noe ut av Bieber.

Bildeserie

Disse er klare for Bieber-konserten i kveld

Helvete var løs

Det ble en drakamp mellom produsenten og plateselskapet, og mens Eriksen Fagernes forhandlet for harde livet med Team Bieber, fikk Thomas og Harald vite kun to timer før intervjuet at popstjernen ikke hadde tenkt til å stille opp.

Det fikk Numme og Rønneberg til å rase.

– Jeg og Thomas var klare på at vi ikke aksepterte å ha Justin i vårt studio uten å prate med han. Vi driver nemlig i talkshow-bransjen, ikke i «meet and greet»-bransjen, forteller Rønneberg i episoden.

Les også: Lekket «rider»: Dette krever Justin Bieber før konserter

«Senkveld»-gutta hadde et klart mål om å lande intervjuet en gang for alle, for Rønneberg avslører at prislappen på å sikre Bieber i sofaen på «Senkveld» lå på mellom 1,5 til 2 millioner kroner.

De gikk backstage for en prat med Bieber, men der ble de møtt av av sangeren som trikset rundt på et skateboard. Plutselig kom han med en underlig forespørsel til programlederne.

– Jeg finner meg selv liggende på gulvet i dress mens Justin Bieber hopper over meg på skateboardet sitt. Jeg husker jeg tenkte at dette var rart, sier Numme.


– Jeg var litt optimist, og tenkte at det var en slags gjensidig profesjonell respekt her, forteller Rønneberg som var svært håpefull etter at Bieber hadde landet trygt over de med skateboardet.

Talkshow-kuppet

Men den gode stemningen mellom de tre var kortvarig. De fikk en kontrabeskjed fra Biebers team som setter alt opp ned.

«Justin vil ta over showet».

At Bieber ville ha «hjemme-alene-fest» på «Senkveld» falt i svært dårlig jord hos Thomas og Harald

– Jeg blir helt forbauset over hvor mange nikkedukker som sirkulerte rundt denne unge mannen. Det var ingen «voksne» på jobb, bortsett fra våre folk, sier Rønneberg om Biebers forespørsel.

Etter mye om og men kom partene til en løsning, og omsider var Bieber på scenen Chateau Neuf. Duoen rakk så vidt en introduksjon før popstjernen kuppet «Senkveld».

Selv om programlederne prøvde å holde hodet kaldt, innrømmer de i podkasten at de hadde null kontroll over den absurde situasjonen.

I tillegg smalt det plutselig fra Bieber:

«Det er tøft å være talkshow-vert. Jeg må intervjue drittsekker som dere».

Det høstet en lang og noe smertefull latter fra Numme, og Rønneberg legger ikke skjul på at de ble rasende på superstjernen.

Så ble publikum vitne til noe helt uventet - nemlig at Numme legger seg ned på gulvet etter en invitasjon fra Bieber om å ta sit-ups.

– Jaja, dette er jo jalla. Men det er ingen som skrur av, tenkte Rønneberg som ble tilskuer fra sofaen.

Rønneberg forteller videre at det var ikke akkurat deres stolteste TV-øyeblikk, men Numme har den dag i dag fortsatt ikke klart å se tilbake på klippet med sit-ups.

Stormet av

«Senkveld»-duoen kom seg på sett og vis gjennom intervjuet og programkuppet, og etter en intim konsert fra sofaen ventet fansen spent på en større konsert. Omtrent 1000 fans stod som sild i tønne i påvente av popsensasjonen, som etter planen skulle fremføre åtte låter for publikumet.

Men også der går alt skeis, og for én spesiell fan ble konserten gjort om til hennes personlige mareritt.

«Hva gjør dere? Kutt ut!»

«Ok, greit, jeg gjør ikke showet», sa Justin Bieber fra scenen, før han stormet ut av konsertsalen.

På grunn av litt vannsøl på scene, var det Anne Vadder (23) som fikk skylden for Biebers raseriutbrudd. I et tidligere intervju med Nettavisen forteller hun at folk sendte henne drapstrulser i etterkant av konserten.

– Det var helt sjukt - men jeg måtte bare ignorere det, sa Vadder syv år etter konserten.

Det var ikke bare Bieber-fansen som nærmest var lammet av sjokk etter popstjernes exit, «Senkveld»-duoen trodde den dagen knapt kunne bli verre.

– Han har jo ikke gått vet du, han kommer tilbake, tenkte Rønneberg.

– Men tror du pokker ikke at fyren gikk?! Han var jo nesten på Gardermoen før vi rakk og skjønne hva som foregikk, minnes Rønneberg.

Programledere var nødt til å levere den triste beskjeden til tusenvis av fortvilte og hysteriske fans: Justin Bieber kom ikke tilbake.

Syv år etter står Justin Bieber på en norsk scene igjen når han opptrer på Trondheim Sommertid 7. august.

– Det hender at jeg tenker det var bra jobba at vi hadde Justin Bieber i studio. Men det er ikke det jeg trekker frem når folk spør hva som var høydepunktet i «Senkveld»-historien, ler Numme.

Les også Terningkast 3

Sterk vokal foran glissen travbane