NIDAROS: 5 (4)

COMET: 4 (4)

Nidaros startet play-in på best mulig måte da det ble seier i første hjemmekamp, men kom deretter knallhardt ned på bakken igjen etter 1–5 i Halden sist. Mandag var det klart for tredje kamp i femkampsserien. Kveldens vinner ville eventuelt ha to matchpucker.

Det som ble servert for en nesten utsolgt Leangen Ishall mandag kveld var nok den mest innholdsrike kampen så langt i serien. Det bølget hele veien, og det hele måtte avgjøres i spilleforlengelse. Der sendte Svein Petter Falk-Larssen Leangen Ishall til himmels etter magisk forarbeid av Markus Persson. Nidaros vant 5-4!

Ellevill førsteperiode

Det hadde ikke gått ett minutt før kveldens første puck lå i nettet. Hjemmelaget rotet bort pucken i egen sone, og Comet straffet dem knallhardt da Håkon Vaglen la opp til Jørgen Grøndahl. Sistnevnte satte inn 0–1.

Svaret kom nesten like fort. Det var poengplukkerne David Hallström som fant Jordan Georg. Sistnevnte skaffet seg vinkelen mot en ryggende Comet-spiller og dunket inn 1–1. Målfesten var knapt i gang.

Med 4:14 på klokka så var Comet foran igjen. Denne gangen med Herman Kopperud. Igjen skulle Nidaros svare hurtig. Denne gangen med Markus Persson. Georg noterte seg for assist. 2–2 etter 7:32. En ellevill start på kampen. Selv om målfesten roet seg etter utligningen var det et voldsomt temperatur og fart i matchen. Målscorer Persson og Jesper Bugten fløy i tottene på hverandre, og begge fikk to minutter for å roe seg ned i utvisningsboksen. Nidaros måtte også spille en lang periode tre mot fem, men hjemmelaget ridde av stormen. Det var i det hele tatt mange utvisningsminutter i første periode.

To minutter før pause kunne dog ikke undertallsrekka til Nidaros hindre scoring. Anders Poulsen satte inn Comets powerplay-gåll. 2–3. Det ble også pauseresultatet. 9–12 i skuddstatistikken, og ni (!) utvisninger fordelt på de to lagene.

Ny kalddusj etter 30 sekunder

Nok en gang sov Nidaros da lagene kom på isen igjen. Og denne gangen tok det kun 30 sekunder før Comet hadde fått ny uttelling. Niskakangas sto bak gjestenes fjerde scoring. 2–4.

Men Nidaros hadde ingen planer om å gi seg. 3:03 inn i perioden, og hjemmelaget fikk mye trafikk inn foran Comet-boksen. En desperat keeper tok til isen, men pucken kom til Lukas Tjore som med backhanden satte inn reduseringen. 3–4. I denne delen av perioden var hjemmelaget gode, og snudde også skuddstatistikken. Halvveis ut i omgangen måtte de blå ut i nytt undertallsspill på grunn av for mange spillere på isen. Det var dog hjemmelaget som skulle kvittere da Ole Christian Larssen brøyt. Han ble hindret i avslutningsøyeblikket, og hjemmelaget fikk straffe. Persson leverte varene, og Nidaros slo dermed tilbake i undertall. 4-4! Svenskens andre for kvelden.

Igjen tok temperaturen seg opp, og glosene haglet mellom de to benkene. En herlig hockeymatch, rett og slett. De blåkledde fikk en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen like før pause, men Anders Jonassens avslutning gikk over. 4–4 foran siste periode.

Spenning: Magisk scoring

Det ble ingen kalddusj i starten av tredje periode, i stedet fikk Nidaros tidlig en power play-mulighet, uten at det førte til nettsus. Nidaros fortsatte å føre an i skuddstatistikken, og halvveis ut i perioden var det igjen duket for et overtallsspill etter en voldsom kollisjon på bortelagets blålinje. Comets Hugo Enock måtte sette seg i to minutter for kneing.

Da tok temperaturen seg opp. Igjen var Persson involvert, men etter knuffing og kjefting slapp begge lag unna utvisning. Kampen bølget fram og tilbake – hvem skulle få den forløsende scoringen?

Svaret var ingen. Enn så lenge. Ingenting skilte lagene, og det hele måtte dermed avgjøres i spilleforlengelse. Nidaros startet med én mann mer på isen. Hjemmelaget fortsatte å styre kampen, men Alexander Johansson måtte likevel varte opp med en solid redning tre minutter ut i spilleforlengelsen.

Så var det duket for en magisk assist. Persson, som hadde vært kampens store spiller danset inn Comet-sonen, la pucken igjen foran mål. Der var Svein Petter Falk-Larssen og dunket inn vinnermålet. Leangen Ishall eksploderte. Nidaros vant kamp nummer tre!

Her kan du se kampen i opptak:

Nidaros - Comet Halden Elite (krever abonnement)