Gå til sidens hovedinnhold

Selvfølgelig er han en RBK-kandidat

Før i tiden hadde jeg sagt det ville være et nederlag for norsk toppfotball om KBK vant Eliteserien.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er hyggeligere å anerkjenne jobben som er gjort, og å nevne Christian Michelsen som kandidat til trenerjobben i Rosenborg.

DET ER IKKE lenger utopi at Kristiansund Ballklubb kan vinne Eliteserien. Det er faktisk mulig. Laget er solid og treneren er blid, kunnskapsrik, uredd og offensiv.

Det er mange suksessformler i fotball, og KBK har klekket ut en av dem.

Etter opprykket i 2016 bør vi ha lært oss det.

Vi bør også ta inn over oss at det som virker i Kristiansund, også kan virke i større klubber.

Hint, hint - Rosenborg.

DET LIGGER ET snev av «de andres feil og mangler» over Kristiansund Ballklubbs muligheter etter 19 serierunder. Fordi de er KBK. Tredjeplassen, tre poeng bak serieleder Bodø/Glimt, handler mer om andre ting enn det faktum at laget har knekt noen koder og er en konkurransedyktig enhet. Som vær og vind for eksempel.

Det er fortsatt vanskelig å tro på det man ser når man leser tabellen, men kan Bodø/Glimt så kan selvfølgelig KBK også.

Om enn med motsatt fortegn.

TALLENE ER SMÅ i Kristiansund sammenliknet med klubbene de har rundt seg på tabellen. Det gjør dem tilpasningsdyktige. Du er ikke avhengig av oppsparte midler og store sponsorinntekter når de faste kostnadene er lave.

Resten tar fotballen seg av, der tallene også er små.

Ett av tallene i tabellrekka 19 11 2 6 27-22 5 35 forteller hvorfor.

SERIELEDER BODØ/GLIMT har 21 plussmål etter 19 kamper, Molde har 23. På tredjeplass ligger KBK med fem. Og selv om tallet kanskje er lavt, er det akkurat sånn det skal være i henhold til Christian Michelsens (45) måte å løse utfordringene på.

Blant topp elleve på tabellen er det bare Strømsgodset (26) og Sandefjord (26) som har scoret færre mål enn KBK (27).

Hva baklengsmål angår er de bare slått av Bodø/Glimt (19/22).

ETTER 0-2 FOR Molde (B) og 0-2 for Bodø/Glimt (H) i de to første seriekampene var det bare Brann som lå bak KBK på tabellen. Etter sju serierunder var Brann fortsatt sist. Kristiansund hadde klatret til andreplass. Det begynte med en taktisk triumf over Vålerenga i Oslo i kamp tre (2-1), der Oslo-laget ble markert i senk midt i banen.

Det handlet om å ødelegge, og det var KBK på sitt beste.

Å få mest mulig ut av det du har til rådighet er trenerferdighet nummer en.

CHRISTIAN MICHELSEN PÅ sitt beste er Christian Michelsen alle dager. En mann som koser seg på jobben. En mann som vet hvordan man kan presse ut resultater av et fotballag med begrensede forutsetninger. En mann som sjelden sutrer.

Jeg vil ikke si aldri, han har sikkert sine øyeblikk han og, men i motsetning til den gemene hop scorer han høyt på positivitet.

Det er noe totalt avvæpnende ved KBK-treneren.

Det siste han tenker på er faren for å tape en fotballkamp.

JEG HAR ALDRI hørt Christian Michelsens navn bli nevnt i forbindelse med trenerjobber i større klubber. Det er nok over nå, og KBK bør ta høyde for det. Snart kommer muligheten han kanskje ikke kan si nei til.

Det er ikke så langt til Lerkendal, og sist jeg sjekket hadde Kjetil Knutsen ennå ikke sagt ja.

Hvis Christian Michelsen ikke står på Rosenborgs liste over trenerkandidater, da er ikke lista god nok.

Kommentarer til denne saken