Nidaros viser seremonien og premieutdelingen i etterkant av konkurransen tirsdag, som er ventet å begynne klokka 20.30.

Årets kokk finner sted på Vulkan i Oslo.

De fem kokkene har hatt hel piggvar med sjøkreps, sankede varer fra havbunn og kyst, norske epler, sellerirot, sjalottløk og meierismør som obligatoriske råvarer i fatoppgaven. I tallerkenoppgaven besto oppgaven av en trio av høstgrønnsaker, mangfold av sankede varer fra skog og mark og meierifløte, som skal kombineres med økologisk Hovelsrudkylling.

Vinneren vil representere Norge i den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d'Or neste år.

Før konkurransen i Oslo fortalte Solbakk til Nidaros at han siden mai hadde tilbragt omtrent åtte timer om dagen for å perfeksjonere rettene.

– Det er det råeste man kan være med på som kokk i Norge. I tillegg er det jo norgeskvalifisering til det som er det internasjonalt gjeveste man kan være med på som kokk, sa Solbakk.

I tillegg til Årets kokk-konkurransen, har det vært en duell om å bli Årets unge kokk. Andrea Svendsen (24) som jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim var én av to deltakere i duellen.