Gå til sidens hovedinnhold

SE DEBATTEN: Kim møtte helsetoppene

I januar sa Kim til Nidaros: «Vi med ALS har ingenting. Vi har ingen medisin, ingenting som gir oss mulighet og et håp om å få det stoppet. Å være med i forskningsprosjekter gir oss med ALS et håp. Hvorfor skal en lege bestemme at vi ikke skal få det håpet? Det er sårt og vanskelig».

Kim A. Stakvik lever med sykdommen ALS. Torsdag møtte han helsepolitikere og helsedepartementet til debatt.

Kim A. Stakvik (41) var en aktiv trebarnsfar og salgskonsulent, fram til han fikk ALS-diagnosen for et år siden. Det siste halvåret har helsetilstanden hans blitt raskt forverret.

– Jeg er overrasket over hvor fort det gikk. Jeg hadde håp og tro om at ting skulle stabilisere seg, men det har aldri gjort det for min del, sa han til Nidaros i januar.

Den siste tiden har Nidaros fulgt Kim og kommet tett på hvordan sykdommen påvirker både ham og hans pårørende. Han ønsker med dette å sette fokus på ALS-sykdommen, som rammer rundt 150 nye personer i Norge hvert år. Hans kampsak er mer forskning på sykdommen.

– Vi med ALS har ingenting. Vi har ingen medisin, ingenting som gir oss mulighet og et håp om å få det stoppet. Å være med i forskningsprosjekter gir oss med ALS et håp. Hvorfor skal en lege bestemme at vi ikke skal få det håpet? Det er sårt og vanskelig, sa Kim i januar.

Torsdag møtte han helsetoppene til debatt om nettopp dette, og han fikk muligheten til å stille disse spørsmålene direkte til regjeringen. Han møtte statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Anne Grethe Erlandsen (H) og Sylvi Listhaug (Frp) til samtale og debatt på Nidaros.no klokka 19:30.

Les sakene om Kim her:

Les også

Kim lever for å skape minner med de små døtrene sine før han blir borte

Les også

For ett år siden fikk Kim (41) diagnosen. Nå er han helt avhengig av rullestolen: – Det har gått ekstremt fort nedover

Les også

Han kjemper sitt livs tøffeste kamp: – Det finnes ingen kur

Les også

Kim (41) kjemper alt han kan: – Jeg har ingenting å miste

Les også

Denne uken tok Kim en stor sjanse: – Jeg er jo fortsatt en pappa midt oppi det hele

Se videosakene her:

Kommentarer til denne saken