Gå til sidens hovedinnhold

Savnet jeger funnet død i snøskred i Vassfjellet

En jeger ble meldt savnet i Vassfjellet lørdag ettermiddag. Sent lørdag kveld ble han bekreftet omkommet i et skred.

Politiet har gjort funn av en død person i et skred på Vassfjellet. Personen er bekreftet omkommet av lege fra luftambulansen, tvitrer politiet klokken 23.35.

Tidligere lørdag meldte politiet at de hadde satt i gang en leteaksjon etter en savnet jeger i området etter at familien meldte han savnet i tre-fire-tiden.

Rundt midnatt bekrefter politiet at det er den savnede jegeren som er funnet død i et skred.

Det er en mann i 40-årene fra Melhus kommune som er omkommet. Pårørende er varslet og følges nå opp av kommunens kriseteam, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt.

På tur med hunden

Det er luftambulansen som observerte at det hadde gått to skred i leteområdet. Den savnede jegeren ble funnet omkommet av politiets lavinehund klokken 22.16. Til VG forteller Brandmo at jegeren var på tur i fjellet med hunden. Hunden overlevde og var i nærheten av skredet.

– Luftambulansen beskriver det som et forholdsvis stort skred. Den skal ha vært 80 til 100 meter i bredde, sørvest for selve toppen av Vassfjellet. Terrenget er veldig bratt i området, sier Brandmo.

Storstilt leteaksjon

På en parkeringsplass inn mot Vassfjellet samlet blant annet politiet, Røde kors, Norsk folkehjelp, Norske redningshunder og frivillige seg lørdag kveld for å lete etter den savnede jegeren.

Hunder og droner ble tatt i bruk og luftambulansen har også bidratt i søket, men forholdene har vært krevende med våt nysnø.

Nidaros fotograf på stedet, Bertil Lernæs, fortalte at det var stappfullt av biler på stedet klokken 22.30. Også frivillige har deltatt i søket med snøscootere.

– Røde kors kjørte nettopp ut på snøscooter og de har hunder med seg, sa han da.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kommentarer til denne saken