Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) planlegger en demonstrasjon på Torvet 17. juli.

Sist organisasjonen var på besøk, 29. juni i fjor, samlet et hundretalls motdemonstranter seg på utsiden av sperringene som politiet hadde satt opp på forhånd.

Et SIAN-flagg ble påtent, manifestet til organisasjonen ble revet i stykker og høyttalere ble kastet i bakken og knust. Politiet så seg også nødt til å beskytte seg med skjold i smuget mellom Sabrura og Hornemannsgården, mens enkelte motdemonstranter kastet utemøbler, egg og steiner mot dem.

I en felles uttalelse fra bystyret onsdag gir politikerne klar beskjed om hva de synes om den planlagte demonstrasjonen.

«Organisasjonen SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) har nå varslet at de, som ledd i sin turné i landet, også skal markere seg i Trondheim. Alle partiene som er representert i bystyret i Trondheim fordømmer SIANs holdninger. SIAN har rett til å ytre seg. SIAN har imidlertid gjentatte ganger systematisk spredd sitt ulovlige og hatefulle budskap. Deres markeringer brukes til å spre et budskap som bygger opp under diskriminering og hat», skriver de.

15 anmeldt

Etter demonstrasjonene i fjor, ble 15 personer anmeldt. Det ble tatt ut tiltale mot en 21-åring for å ha kastet flere gjenstander mot politiet, og dermed hindret dem i å utføre jobben sin.

21-åringen tilsto i retten, og ble dømt til 30 dagers samfunnsstraff.

Bystyret ber folk om å snu ryggen til arrangementet.

«SIANs metode for å få oppmerksomhet er særlig å trigge grupperinger som tyr til vold og fysiske konfrontasjoner, der dette igjen tiltrekker seg nysgjerrige tilskuere. Vi vil sterkt oppfordre til å snu ryggen til eller boikotte arrangementet og slik unngå å helle bensin på bålet. Vi vil på det sterkeste oppfordre alle om å markere uenighet på en måte som ikke fører til fysiske konfrontasjoner. Som representanter i Trondheim bystyre vil vi si klart ifra om at SIAN og deres budskap er uønsket her hos oss».