Lørdag signerte Studentersamfundet og Ruta Entreprenør kontrakten, som er en totalentreprise på 173 millioner kroner pluss moms.

Det opplyser Samfundet i en pressemelding.

Det nye tilbygget blir omtrent 4.000 kvadratmeter, og totalkostnaden, inkludert opsjoner, inventar og annet arbeid, ender på 245 millioner kroner inkludert moms.

Det har tatt lang tid siden det først ble lansert planer om utbygging av studentenes storstue. Allerede på 60-tallet forelå det slike tegninger. Det er imidlertid først nå det er mulig å realisere.

– For en trønder-eid totalentreprenør er dette et ærefullt oppdrag. Samfundet er et av de mest ikoniske og kjente byggverkene i Trondheim, og Ruta er veldig stolte over muligheten til å være med på denne utbyggingen, sier administrerende direktør i Ruta Entreprenør, Rune Storm, i pressemeldingen.

Det er Eggen arkitekter som har tegnet tilbygget. Det skal romme blant annet en blackbox, ny konsertscene, nye barer og serveringssteder.

– Dette betyr oppfyllelsen av en snart 70 år gammel studentdrøm. Med utvidelsen vil tusenvis av nye studenter få plass i byens storstue. Dette er helt rått, og det føles litt uvirkelig at vi denne våren skal sette spaden i jorda, sier leder for Studentersamfundet, Fredrik E. Akre.

Han takker medlemmer og frivillige for innsatsen som har vært lagt ned for å få dette til å skje.

Byggestart er planlagt i april i år, og forventet overtakelse er i januar 2024.