Gå til sidens hovedinnhold

Sagosens far blir Kolstad-trener

– Å få dette tilbudet fra Kolstad var smigrende. Jeg gleder meg veldig til å jobbe tett sammen med ei gruppe med så dedikerte spillere.

Det sier Erlend Sagosen. Fra 1. juni blir han Kolstad-trener, i team med Stian Gomo og Ole Martin Viken.

Om bakgrunnen for Kolstads ønske om å knytte til seg Sagosen sier daglig leder Jostein Sivertsen:

– Vi er i en prosess for å komme frem til et opplegg som kan hjelpe oss til å ta det siste steget helt opp i toppen av norsk håndball. Én sentral faktor er å kunne stille sterkere krav til hverandre i alle ledd. Det er liten tvil om at Erlend skal ha en stor del av æren for at Sander Sagosen har kommet dit han er i dag, og vi håper Erlend skal ha samme påvirkning på en relativt ung spillergruppe i Kolstad Håndball, sier han i en pressemelding.

– Erlend skal sammen med resten av teamet bidra til å skape en vinnerkultur, og at vi skal være offensive i hodet til enhver tid. I tillegg til trenerjobben skal Erlend bruke sin erfaring som regnskapsfører, og bidra som økonomiansvarlig for Kolstad håndball og Kolstad Arena, sier han videre.

Trodde ikke de sku få et ja

Trenerne er ansatt på heltid.

– Vi er fornøyde med den jobben som Vegard Samdahl har gjort som Stians assistenttrener, men neste sesong ønsker vi oss en mer sidestilt løsning der vi har to trenere som er med på heltid. På grunn av jobb og familiesituasjon så vi tidlig at det kunne bli vanskelig for Vegard å trappe opp så mye som vi ønsker. Derfor måtte vi se oss om etter en annen løsning, sier Sivertsen i meldingen.

Kolstad-leiren var ikke sikker på at de skulle få landet avtalen.

– Jeg tror aldri i verden at Erlend ville si ja til noe slikt, var min første reaksjon da hans navnble lansert, sier Stian Gomo, mens Jostein Sivertsen ikke var langt unna:

– Vi tok kontakt med Erlend før jul; jeg hadde ikke kjempetro på at svaret vil bli «ja». Da han rett inn på nyåret sa at han ville gå på dette, var vi desto mer tilfredse.

Overrasket

Erlend Sagosen innrømmer at han ble overrasket da tilbudet kom.

– For det første var jeg overrasket over at Kolstad var interessert i en gammel traver som meg. Jeg trengte å bruke litt tid før jeg sa ja, men jeg synes det virker veldig spennende å få jobbe med en spillergruppe, som både er dedikert og som vet at det blir satt krav til dem. Nå får jeg sjansen til å praktisere mine ideer om hvordan jeg mener ting skal være, både på og utenfor banen. Det er ingen tvil om at Kolstad har fått til mye i løpet av de siste syv-åtte årene, mener Sagosen.

Fra 1. juni er han Kolstad-trener. Nå må Charlottenlund-håndballen søke etter en ny sportslig leder etter Erlend, mens spillerne

på CSKs G13-lag, blant dem sønnen Ciljan, de kan glede seg over at Erlend fortsetter som trener.

Kommentarer til denne saken