Sagosen om VM-tilskuere: – Pinlig

Sander Sagosen reagerer sterkt på at det skal være tilskuere under kampene i håndball-VM.

Sander Sagosen reagerer sterkt på at det skal være tilskuere under kampene i håndball-VM. Foto:

Av

Håndballguttas storstjerne Sander Sagosen liker absolutt ikke at det kommer mange tilskuere på tribunen under håndball-VM i Egypt.

DEL

Det er åpnet for at 20 prosent av kapasiteten i VM-hallene skal benyttes. På det meste betyr det cirka 4000 mennesker ringside i den største hallen (finalearena) der blant andre Egypt og Danmark skal spille flere kamper tidlig i mesterskapet.

– Jeg synes det er helt pinlig. Slik verden ser ut akkurat nå … Og så skal de ha inn tilskuere. Jeg støtter det Mikkel Hansen (dansk stjerne) sa i går (mandag), sier Sagosen til NTB.

- Tenker på økonomi

Hansen uttalte seg kritisk i danske medier om arrangørens valg om å si ja til tilskuere og åpnet for å droppe hele mesterskapet.

– De (Det internasjonale håndballforbundet IHF) tenker mer på økonomi enn på spillernes helse. Jeg synes bare man må erkjenne at det blir for dumt med publikum akkurat nå, sier Sagosen.

Norge spiller i en splitter ny hall i 6.-oktoberbyen noen få mil unna Kairo. Det vil for norsk del være snaut 1000 tilskuere på plass på kampene dersom arrangøren selger ut alle tilgjengelige billetter.

Både EM for kvinner og Champions League i desember gikk for tomme tribuner.

Pause

Sagosen vant Champions League med Kiel i romjula. Så fikk han noen få fridager før landslagstroppen ble samlet i den tyske byen Flensburg.

– Det var godt med litt fri, både fysisk og mentalt. Det har vært et tøft program i høst, sier Sagosen.

Norge spiller to landskamper mot Danmark før avreise til VM. Flyet til Kairo letter 12. januar.

Første VM-kamp for de norske gutta spilles 14. januar mot Frankrike. Østerrike og USA er de to siste lagene i puljen.

De tre beste går til hovedrunden. Norge har spilt finale i de to siste VM-utgavene og tapt begge (mot Frankrike og Danmark).

Artikkeltags

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken