Sagosen stilte onsdag opp på en digital medieseanse fra 6. oktober-byen et par mil før for Kairo.

– Alt til nå har vært en parodi og vill vest, sa Sagosen.

Han var kritisk til opplegget. Sagosen pekte på at det «flyr folk ut og inn på hotellet, og at alle lag spiser sammen».

Den norske superstjernen mente det ikke kunne sammenlignes med boblen håndballjentene levde i under EM i desember.

– Vi får bare krysse alt vi har for at vi ikke får inn smitte i troppen, sa han.

Trøbbel

Norges lege Thomas Torgalsen var i møter med både hotelledelsen, lokale arrangører og Det internasjonale håndballforbundet (IHF) onsdag.

I Norges fløy på 5-stjernershotellet er koronatest-stasjonen for alle involverte lokalisert.

– Det er jo ikke bra, og vi forsøker å få flyttet den, sier Torgalsen til NTB.

Han peker også på at før VM ble alle lag lovet at de skulle spise avskjermet fra andre og fra egne buffeter. Så langt har det ikke vært slik.

– Jeg har håp om at vi skal få gjort en del med dette, men jeg tviler kanskje på at vi får det akkurat som vi var forespeilet, sier Torgalsen til NTB.

Henvendelse

Onsdag skriver i tillegg den danske allmennkringkasteren Danmarks Radio at Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Østerrike har sendt en felles henvendelse til Det internasjonale håndballforbundet rundt smittevern-situasjonen i Egypt.

Bekymringen skal være stor.

Sportssjefen i Danmarks Håndballforbund (DHF), Morten Henriksen, sier at arrangøren avlyste den andre koronatest-runden i den danske leiren fordi man mente denne ikke var nødvendig. Planen er nå at danskene ikke skal testes før fredag, tre og et halvt døgn etter ankomst.

Utfordring

Norge starter VM med en utfordring. Frankrike er en virkelig håndballtungvekter, men ikke like skarp nå som for et par år siden.

De franske gutta tapte nylig bortekampen i EM-kvalifiseringen mot Serbia (ikke med i VM). Og det ble bare uavgjort hjemme mot samme motstander.

– Krisetilstander, skrev sportsavisen L'Equipe nylig.

Åpningskampen i VM er svært viktig. De tre lagene som går videre til hovedrunden, tar med seg innbyrdes resultater til neste fase i mesterskapet. Det betyr at tre norske seirer i dagene som kommer, betyr et perfekt utgangspunkt (fire poeng i ryggen før første kamp) i hovedrunden.

Reserven Sveits og Østerrike er Norges motstandere etter Frankrike-duellen.

(©NTB)