Sagosen hadde allerede en tominutter bak seg da han seks minutter før slutt ble idømt en til for et ulovlig, men forgjeves forsøk på å hindre Nedim Remili i å score. Da Sagosen ga dommeren en sarkastisk tommel opp, fikk han den tredje tominutteren og dermed rødt kort.

Rett før den situasjonen var Sagosen blitt avblåst i en kontring for å dra en motspiller i trøya. Kiel kunne tatt innpå, men i stedet økte vertene til seks måls ledelse, og dermed var det mer eller mindre avgjort. PSG vant returkampen i kvartfinalen 34-28 og er klar for finalehelgen i juni.

Sagosen scoret sju ganger mot gamleklubben, mens Harald Reinkind scoret fire.

De fire nordmennene i naboklubben Flensburg-Handewitt må også se langt etter finalehelgen. Derimot kan Sebastian Barthold og hans lagkamerater i Aalborg glede seg til den etter en dramatisk returkamp. Flensburg vant 33-29, men Aalborg hadde fem mål å gå på. Etter dramatiske sluttsekunder ble det bortejubel.

Magnus Rød scoret ni mål for Flensburg, mens Torbjørn Bergerud hadde redningsprosent på drøyt 31. Magnus Jøndal og Gøran Johannessen spilte også for vertene.

Barthold scoret fire mål for Aalborg.

Ikke nok

Sagosen mistet hjemmekampen mot gamleklubben forrige uke på grunn av sykdom. I hans fravær scoret Reinkind hele 10 mål da Kiel vant 31-29, men tomålsledelsen viste seg å være for liten.

Norske scoringer bidro til at Kiel holdt brukbart følge i første omgang. Ved pause ledet PSG 16-15, og Kiel lå an til avansement. I den andre omgangen dro hjemmelaget ubønnhørlig fra.

Sagosen og svenske Niclas Ekberg ble toppscorere for Kiel med sju mål hver. Reinkind var nestemann på scoringslista med fire.

For PSG scoret Elohim Prandi ni mål og Nedim Remili sju.

Kort regjeringstid

Sagosen og Reinkind var med da Kiel vant forrige sesongs mesterliga, selv om førstnevnte spilte for PSG fram til sesongen ble avbrutt av koronaviruset. Sluttspillet ble avviklet i romjula, og Barcelona ble slått i finalen.

Denne sesongens sluttspill avvikles i Köln i juni. PSG og Aalborg er de to første lagene som løste billett dit. De to siste blir klare torsdag.

(©NTB)