Værmeldingen for uken som kommer er ikke av det lystige slaget.

Ifølge statsmeteorologene skal regnet falle jevnt og trutt over Trondheim, og allerede i morgentimene mandag var det kommet et bra islag over byens asfaltdekker.

Mandag er det ifølge yr.no ventet opptil 8,6 millimeter med nedbør, før det vil ligge mellom 2–7 millimeter de kommende ukedagene. Til helgen vil det trolig ta seg opp igjen, da værmeldingen spår opptil 12 millimeter på lørdag.

Byger

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Susana Reuder, sier til Nidaros at nedbøren i all hovedsak vil komme i byger.

– Det vil bli litt bygeaktivitet i dag. Det er meldt mye vind, men mest ute på kysten. I Trondheim kan det bli opptil liten kuling ved nordvestlig luftstrøm. Snøgrensen og temperaturene vil bli lavere, og det kan bli perioder med sludd og snø, sier meteorologen.

Meteorologene på Twitter melder at snøbygene kan strekke seg så langt sør som til Rogaland.

Men så vil det være bedre tider i vente. Fra og med tirsdag sier Reuder at det vil klarne opp.

– Tirsdag venter vi fortsatt bygeaktivitet og det er fortsatt sludd og byger, men det ser ut som disse bygene er på første delen av formiddagen. Fra sent på formiddagen blir det skyet og oppholdsvær, sier hun.

– Onsdag og torsdag er det stort sett opphold. Onsdag kan det også være perioder med sol på ettermiddagen. Det kommer til å etablere seg høytrykksrygg over Trøndelag og deler av Nord-Norge.

– Kan periodevis være vanskelige forhold

På spørsmål om værmeldingen kan ha utslag på vei- og kjøreforholdene i Trondheim, svarer Reuder at sikten kan bli påvirket mens bygene pågår.

– Det er ikke så store mengder som er ventet i bygene, men det er fortsatt farevarsel på snø for Trøndelag fram til mandag formiddag. Det blir for eksempel dårlig sikt i bygene, og man må passe på kjøreforholdene. Det kan være periodevis vanskelige forhold.

– Men midt i uken kan man nyte litt sol, sier hun til slutt.