(Trønderdebatt)

Atter en gang har formannskapet i Trondheim vedtatt nye tiltak for at sentrum skal dø ut.

Dette ved at de har bestemt en økning på 11 kroner for tre timers parkering. Man har også en tankegang at allerede foretatte samt ytterligere fjerninger av parkeringsplasser i Midtbyen er det beste for miljøet. Dette i den tro at vi alle skal ta kollektivtransport. Men det er en grunn til at folk velger bilen, og vi må derfor ikke ha i tankene at man kan tvinge fram endringer til byens innbyggere som faktisk ikke har andre muligheter, spesielt i en travel hverdag.

Det viktige spørsmålet burde være: Hva er en by uten et aktivt sentrum med sin varehandel?

Det er allerede nok ledige lokaler i sentrum og flere blir det garantert med en slik politikk. Folk vil ende opp med å sitte hjemme og bestille alt på nett fra utlandet, hvor vi dertil kan returnere gratis det vi ikke synes passet. Hvor finner man miljøvennligheten i dette?

Hvor skal kommunen innhente skattekroner fra nedlagte bedrifter?

Formannskapets har vel da en løsning med å øke avgiftene ytterligere i den tro at det hjelper.

Nå er det på tide å våkne og se seg rundt. En byvandring en gang per måned skulle vært obligatorisk for de folkevalgte, slik at man ser hva som skjer i forhold til sine vedtak.

Normale folk har et patriotisk sinnelag ovenfor egen hjemplass, det være seg for landet eller for byen. Denne innstillingen synes, utrolig nok, å være fraværende på Rådhuset.

Sykelistene har mer enn nok sykkelveier som det er i dag og det finnes ingen ytterligere behov. Sykkelveiene i sentrum fungerer fint for til og fra jobb eller for de som bor sentrumsnært. Men vi har til gode å se en syklist med fulle bærenett syklende ut av sentrum.

Her handler det om å forstå enkle sammenhenger. Kommunens folkevalgte må skjerpe seg – ellers så ender de med å ødelegge for all handel i Midtbyen med sine meningsløse vedtak.

Endret 6. desember kl. 11:31: Feilaktige opplysninger om økningen i bompengetakster og påstander om fritak for avgift er slettet. -red