Selv om det verste været ikke skal treffe Trondheim søndag, har statsmeteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt allerede advart om at vi ikke blir skånet helt.

– Dere får jo det samme været, bare ikke kraftig nok til at det blir farevarsel på det. I Trondheim må dere likevel være litt obs, det kan fortsatt bli vanskelige kjøreforhold. Det blir sikkert litt rufs, sa Wahl lørdag ettermiddag.

Like før halv fire får Nidaros et bilde tilsendt fra frilansfotograf Frank Valde:

«Snøværet som var varslet har for alvor satt seg i Trondheim. Likevel tør folk seg ut. Vi kjørte E6 fra Tiller til Lade, og både sikten og føret er utfordrende», skriver han til Nidaros og legger ved to bilder.

Trondheim blir ikke skånet: – Dere må være litt obs

Yrs kart viser at det skal være bygevær over Trondheim nå og de neste timene.

Trafikkoperatør Erlend Karlsen sier til Nidaros at det er kommet få meldinger hittil.

– Jeg tror folk tar det litt mer med ro nå, vi ser knapt nok trafikken på enkelte av veikamereaene våre. De begynner å bli litt nedsnødd, sier Karlsen i Vegtrafikksentralen i halv fire-tiden.

Kraftig lavtrykk

Vinden har allerede økt på litt og det veksler mellom lett snø og oppholds rundt klokken halv tre.

– Det blir litt vær i hele Trøndelag. Det er et kraftig lavtrykk som går inn i nord og som midt på dagen vil gi en ganske kraftig vestavind. I Trondheim kan det bli liten kuling og vindkastene kan komme opp i kanskje 20 meter i sekundet, sa meteorologen til Nidaros.

Det er sendt ut farevarsel for snøfokk og dårlig sikt i deler av Nord-Trøndelag og Nordland søndag.

Operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt sier til Nidaros at det har vært noen småhendelser i trafikken i Trondheim.

– Det er noen biler som har sklidd av veien. Det er glatt og har vært dårlig sikt, så da blir det dårlige kjøreforhold, sier hun.

LES OGSÅ: Nå gir sprengkulda seg. Og så kommer det regn: – Oppskrift på kaos

Lørdag var det store problemer i trafikken flere steder i landet. I Oslo var det blant annet flere vogntog som ble stående fast på E6, mens andre steder i landet meldte politiet om en rekke utforkjøringer.

– Jeg er ikke akkurat overrasket. Dette er noe vi ser vært eneste år, sier fagsjef for trafikksikkerhet i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen til NTB.

Klart råd

Til dem som holder til i områder med særlig vanskelige kjøreforhold har Johansen et klart råd.

– For det første bør man faktisk vurdere om det er nødvendig å dra ut med bilen. All unødvendig kjøring bør unngås, sier Johansen.

Om det ikke blir utfordrende på veien i Trondheimsområdet søndag, ligger det an til hålkeføre tirsdag kveld og onsdag formiddag. Foreløpig er det varslet sludd tirsdag kveld pluss- og nullgrader før det igjen blir kaldt onsdag.

– Det er regn som fryser fordi det ofte er mild luft i høyden, men kaldluft på bakken. Til uka kommer det en værsituasjon hvor det er mulig å få underkjølt regn. Vi vil følge situasjonen nøye, men det er ikke så lett å si detaljert nå om hvor det vil treffe, sa Wahl til Nidaros.

Søndag ettermiddag har Meteorologene sendt ut farevarsel om is i Trondheim og vanskelige kjøreforhold tirsdag.