HAUERSETER/OSLO (Nettavisen): Den offensive duoen har vist seg frem på en svært positiv måte for Rosenborg de siste månedene. Begge har notert seg for fem målpoeng hver på de siste seks kampene.

Nettavisen møter de to på U21-samling før kampene mot Kroatia og Estland. Ceide er tydelig på at han har merket en tydelig forskjell i sin egen utvikling den siste tiden.

– I starten i år var det litt opp og ned, men det er sånn når man er ung. De siste månedene har jeg rett og slett bare kost meg. Nå spiller jeg bra fotball synes jeg, sier Ceide til Nettavisen om sine egne prestasjoner de siste månedene.

Sammen med jevngamle Holm, som kom til Rosenborg i sommer, har de to 20-åringene vært svært toneangivende offensivt sammen med svenske Stefano Vecchia for trønderne denne høsten.

Vecchia kom fra Sirius i Allsvenskan før sesongen, mens Holm kom fra Vitoria Guimaraes i Portugal i sommer.

– Jeg følte det var det riktige for meg i utviklingen nå. Jeg var trygg på Rosenborg og hadde en god snakk med Dorsin og Hareide. De tingene var viktig for meg, også med tanke på landslagsspill, at jeg er i bra form når jeg kom hit, sier Holm til Nettavisen om overgangen til RBK.

– Hadde veldig lyst

Den danskfødte angriperen har spilt i utlandet i flere år etter at han forlot Strømsgodset i ung alder. Etter opphold i RB Leipzig og nevnte Guimaraes, tok RBK kontakt via faren David Nielsen denne sommeren.

– Jeg fikk melding fra fatter'n (David Nielsen) at Rosenborg hadde ringt. Han ville høre hva jeg tenkte om det (en eventuell overgang red.anm.), forklarer Holm.

– Hvordan var din reaksjon da?

– Jeg sa til han at det hadde jeg veldig lyst til. Da startet prosessen.

Den fysisk robuste spissen var tydelig på at han ønsket en overgang og en nystart i Trondheim. Allikevel dro prosessen ut i tid før han endelig kunne kalle seg Rosenborg-spiller.

– Det var mye frem og tilbake. Først med meg og RBK, deretter mellom klubben min i Portugal og Rosenborg. Det tok litt tid, ja, sier Holm om perioden før han dukket opp i Trondheim og fullførte overgangen.

Holm har startet samtlige kamper for Rosenborg etter at Dino Islamovic ble skadet i august. Han startet også begge U21-landslagets kamper mot Kroatia og Estland den siste uken.

Ceide: – Tok et bevisst valg

Også Ceide har imponert de siste ukene. Discovery-ekspert Joacim Jonsson har tidligere trukket frem 20-åringen som den neste mulige utenlandseksporten fra Eliteserien.

– Det er jo poengplukkingen som har holdt han litt tilbake det siste året, men enkelte klubber kjøper jo potensial, sa Jonsson til Nettavisen i august.

Siden den gang har Ceide produsert både scoringer og assist etter at RBK endret strategi og hentet flere unge spillere i sommer. Trener Åge Hareide har også gitt beskjed om at han ikke fortsetter som trener i klubben etter denne sesongen.

– Skjedde det noe for din del etter at Hareide ga beskjed om at han skulle gi seg?

– Ikke egentlig. Jeg har bare vokst som person. Før tenkte jeg mer etter en dårlig kamp og gravde meg ned og tenkte altfor mye. Jeg hadde for mye tanker på målpoeng, jeg tok et bevisst valg om å bare spille fotball. Nå går jeg ut på banen og koser meg. Det har hjulpet, sier Ceide til Nettavisen.

– Hva har du gjort for å få frem dine ferdigheter enda mer?

– Det ble en stor tanke i hodet mitt og mange snakket om at jeg ikke gjorde målpoeng.

– Jeg har fått veldig mye hjelp fra trenerne i Rosenborg. Også de eldre spillerne snakker til meg og ber meg gå ut å gjøre det første jeg tenker på. Spesielt Trond Henriksen har vært tydelig på det.

Ceide har til tross for sitt store talent et nøkternt fokus. Han er tydelig på hva planen for egen del er om han fortsetter utviklingen.

– Uten tvil vil jeg vurdere et mellomsteg. Det er det som har fungert best for norske talenter. Det blir nok det, avslutter han.