Det kommer fram i et forslag de tre klubbene har sendt inn for behandling på Forbundstinget i 2023.

– Sluttspillet ga oss flere kamper på et noe høyere nivå, men det var manglende oppslutning rundt kampene, økt sportslig belastning i en tid der vi ønsker å spille i Europa, og det ble en krevende uforutsigbarhet, sier styreleder Pål H. Thorsen i Brann Kvinner til BA, som omtalte saken først.

De tre klubbene foreslår å fjerne sluttspillet i Topperserien, øke antall lag og se på mulighetene for en skandinavisk turnering for topplagene i Sverige, Danmark og Norge.

Oppsettet har tidligere blitt forsøk på herresiden med Royal League. Det varte bare mellom 2004 og 2007.

– Royal League har blitt et belastet begrep, men Branns herrer hadde både sportslig og økonomisk gevinst derfra. Jeg vet at de skandinaviske forbundene har ønsket å børste støv av ideen, men Norge holder igjen, sier Thorsen.

Dette er klubbenes forslag:

Toppserien: Øke fra 10 til 12 lag. Spille som vanlig serie med doble oppgjør (alle møtes hjemme og borte). Lag nummer 10 spiller kvalifisering hjemme og borte mot lag nummer 3 i 1. divisjon. Lag nummer 11 og 12 rykker ned.

1. divisjon: 10 lag, som i dag. Lag 1 og 2 rykker direkte opp. Lag 9 og 10 rykker ned til 2. divisjon.

Overgangsordning i 2023: Toppserien har dagens 10 lag, der alle møtes tre ganger, slik at det blir 27 serierunder. Hjemmekampfordeling for serierunde 19–27 avgjøres ved loddtrekning, men slik at alle får minst fire hjemmekamper. Lag 10 spiller kvalifisering hjemme og borte mot lag 3 i 1. divisjon. Lag 1 og 2 i 1. divisjon rykker direkte opp.

Skandinavisk turnering: Ønsker å utrede å etablere en skandinavisk turnering med de fire beste lagene fra Norge, Sverige og Danmark fra og med 2024-sesongen.