Like etter timen var spilt rotet Rosenborg og Even Hovland det til for seg selv.

Midtstopperen ble presset tilbake og i stedet for å slå i støtte, forsøker han å snu og snubler i øyeblikket. Eirik Wichne snapper ballen og legger inn til Ibrahima Koné, som forlenger innlegget og på bakerste stolpe kom altså gjestenes kaptein Joachim Thomassen stormende og satte ballen inn via stolpen.

Det handlet mest om Rosenborg og Alexander Tettey de første ti minuttene på Lerkendal. Den hjemvendte sønns aura satte sitt preg på hele laget og midtbanespilleren var involvert i det meste i starten. På et hjørnespark i det tiende minutt fikk Tettey ballen på tolv meter og til tross for bare 600 tilskuere, kunne man høre forventningene rundt banen. Skuddet ble blokkert.

Hjemmelaget gikk rett i strupen på Sarpsborg 08 og hadde allerede ballen i nettet etter to minutter spilt, men Islamovic sto i offside.

Hansen stoppet gjestene

Men det var gjestene som hadde de største mulighetene på de første tjue minuttene. Joachim Thomassen slo et fantastisk innlegg fra venstre og Emil Pálsson sto helt mutters alene i feltet – men satte altså ballen utrolig nok utenfor.

Fem minutter senere beviste André Hansen hvorfor han er rangert som en av de beste keeperne i landet. Ibrahima Koné avsluttet fra tre meter, på returen sto Joachim Soltvedt fra fire meter. Også den reddet Hansen.

Det var stort sett det som skjedde før hvilen på Lerkendal. Dermed sto det 0–0 til pause etter en relativt traust førsteomgang.

Tam forestilling

Mangelen på tempo, presisjon og vilje var den samme i andreomgangen som første 45. Rosenborg hadde, i likhet med gjestene, lite å stille opp med og det ble ikke notert en eneste sjanse med halvtimen igjen å spille.

Men så rotet altså RBK det til for seg selv.

Åge Hareide tok grep ti minutter senere med et trippelbytte. Molins, Wiedesheim-Paul og Andersson kom innpå for Ceide, Ciljan og Augustinsson.

Ørliten sluttspurt

Det skulle ta et kvarter før det grepet fikk publikum til å reise seg i begeistring, men til ingen nytte. Adam Andersson fikk ballen fra Islamovic og fyrte løs fra 18 meter. Skuddet var godt, men Kristiansen i Sarpsborg-buret fikk noen fingre på ballen.

Minutter senere kom Molins seg forbi Utvik og avsluttet fra skrått og kloss hold, men også der var Kristiansen i veien. Også Wiedesheim-Paul fikk avsluttet like etter Molins, men avslutningen var særdeles svak og midt på keeper.

– En fornærmelse mot Kristiansen, kommenterte Asbjørn Myhre for Eurosport.

På overtiden var det stort sett et Rosenborg-lag desperate etter scoring og gjestene likeså for å holde nullen. Det ville seg altså ikke og Rosenborg gikk på sitt andre strake tap.