(Nettavisen): BODØ/GLIMT HAR vunnet sitt første seriemesterskap, er i posisjon til et til - og har akkurat startet et historisk første gruppespill i Europa. Torsdag kveld vant de også 3-1 over ukrainske Zorya Luhansk i debuten i Europa Conference League.

For en liten klubb nord for polarsirkelen er dette en makeløs historie, i alle sammenhenger en fest.

Det er bare et lite problem.

Suksesstrenerens kontrakt utløper neste sommer.

HADDE IKKE ROSENBORG vært på trenerjakt ville ikke det vært noe problem, men Rosenborg er på trenerjakt. Igjen.

Kjetil Knutsen krysser i tillegg av alle boksene i klubbens kravspesifikasjon. Han er 4-3-3 mann med doktorgrad i gjennombruddshissighet, og trener et lag som jager den neste scoringen uavhengig av hvor mange mål de har scoret.

Litt som han som fyller 80 år når du leser dette.

Gratulerer med dagen, Nils Arne Eggen!

OG APROPOS EGGEN siden det er det all fotball måles mot på Lerkendal. Arven etter legenden. Den blir ikke ivaretatt som ønsket. Godfoten har hatt en del gnagsår de siste årene. Rosenborg vil, men får det ikke til.

Det er derfor de har vendt blikket mot Aspmyra og utløst frykten Avisa Nordlands Børre Arntzen skriver om her i Nettavisen.

Om ikke Kjetil Knutsen river av plasteret slik Arntsen ønsker, bør Bodø/Glimt gjøre det gjennom å tilby kontraktsforlengelse med svarfrist ut måneden.

AVKLARING ER DET beste ordet for det situasjonen rundt Kjetil Knutsen krever. Den bør komme så fort som mulig. Det er en stund siden Rosenborg meldte sin interesse. Ja eller nei innen rimelighetens tid er å forvente.

Jeg har respekt for at det er mye å ta inn over seg for en trener som aldri har vært i en større klubb enn Glimt, og at det ikke bare er å dra til Lerkendal.

Samtidig bør arbeidsgiver Bodø/Glimt gjøre Kjetil Knutsen oppmerksom på at situasjonen man står i også handler om klubbens framtid.

Les flere kommentarer fra MortenP

HVA KJETIL KNUTSEN tenker vet bare Kjetil Knutsen og hans nærmeste. Han er en realist, Bodø/Glimt-treneren. Han lever ikke på illusjoner. Derfor er det greit å minne om hva som eventuelt venter i Trondheim, for ikke å si hva som har skjedd på Lerkendal siden Nils Arne Eggen var 61 år.

Hva press angår er 15 trenerskifter det første som slår en.

I den samme perioden har klubben vunnet ni seriemesterskap, fire kongepokaler og vært i Europa 16 ganger.

SIDEN IVAR KOTENG ble styreleder med makt og utradisjonell påvirkning den gangen Jan Jönsson var trener tilbake i 2012, har Rosenborg vunnet fire seriemesterskap, tre cupmesterskap og vært i Europa hvert eneste år. De har også byttet trener seks ganger.

Den mestvinnende av dem alle - Kåre Ingebrigtsen (3/2) - fikk fyken ut av det blå en sommerdag i 2018.

Siden det har ikke Rosenborg vært det Rosenborg ønsker å være.

SUMMEN AV ALT dette er utfordringen Kjetil Knutsen velger om han sier ja til Rosenborg.

Det er den mest krevende trenerjobben i Norge. Kanskje ikke større enn den som kommer med tilhørende kontor på Ullevaal Stadion, det vil alltid være et hakk opp å trene landet sitt, men hva forventninger angår er det ingenting som kan måle seg med Rosenborg.

Som landslagstrener for en nasjon som ikke har vært i sluttspill siden EM 2000 møter du mest håp, drømmer og urealistiske forventninger.

På Lerkendal møter du krav om titler og gruppespill i Europa.

Hva drømmer angår er Champions League det eneste du kan tillate deg.

Kjetil Knutsen er klar over det, han er som sagt en realist.

Glimt-treneren har fått litt å tenke på.